Vučić: Ne dam Gašića i Lončara

Beograd -- Premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da stoji uz ministra odbrane Bratislava Gašića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Vidim hajku protiv Gašića i Lončara, koji su hteli da spasu jedno dete. Ja preuzimam odgovornost. Da su me pitali, a nisu, ja bih rekao - spasite dete. Gašića i Lončara neću da dam", rekao je Vučić nakon sednice predsedništva SNS.

Kako je Vučić rekao, za rekonstrukciju vlade postoje četiri scenarija, konkretni zaključak o tom pitanju nije donet i nastaviće se razgovori u okviru stranke.

Odgovarajući na pitanje da li se danas na sednici Predsedništva SNS razgovaralo o mogućoj rekonstrukciji vlade, Vučić je rekao da ona svakako neće biti kozmetička, a da postoje četiri mogućnosti.

"Jedna je da dođe do promene koalicionih snaga, druga da dođe do značajnih promena u SNS, treća podrazumeva promenu na čelu vlade, a četvrta da ne bude nikakvih promena do decembra, da sačekamo pokrajinske i lokalne izbore", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Upitan koja je, prema njegovom mišljenju, najbolja opcija, rekao je: "Ne bih o tome, ali mislim da će moja opcija biti podržana. Mislim da još imam podršku većine u stranci".

Vučić je rekao i da ima dokaza kako se tajkunsko mafijaški lobiji, od zemunskog do miškovićevog klana, bore da se ništa ne promeni, kako bi mogli da nastave sa pljačkom Srbije.

On je izjavio da je uticaj biznismena Miroslava Miškovića u Srbiji, i finansijski i medijski, mnogo ozbiljniji nego što je mislio.

"Imamo dokaze kako se tajkunsko-mafijaški lobi, od Zemunskog do Miškovićevog klana, bore da se ništa ne promeni, kako bi mogli da nastave sa pljačkom Srbije", rekao je lider SNS.

On je rekao da će vrlo brzo biti dokazani na sudu "veliki finansijski zločini".

"Veliku nervozu vidim kod nekih, sve su pokušali preko svojih medija. Mnogo ljudi plaćaju. Ne biste verovali koga sve plaćaju...I za to imam dokaze, čekam samo da me tuže, a spreman sam i da idem na poligraf", rekao je Vučić i dodao da, nažalost, ne sme o svemu javno da govori.

Odluka o Železari

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odluka o tome ko će upravljati smederevskom "Železarom" biti doneta na sednici Vlade u utorak.

"Iznenadili biste se", rekao je, "koliko je širok i značajan Miškovićev uticaj u finansijskom i medijskom smislu. Mnogo je ozbiljniji nego što sam mogao da sanjam. Mnogo para ima i ne čeka mu se ta presuda, za koju tvrdi da neće biti osuđujuća", rekao je Vučić.

On je posle sednice predsedništva SNS, na kojoj je bilo reči o unutastranačkim izborima i rekonstrukciji vlade, rekao da se razgovaralo o svim nedostacima i o lošim stvarima koji prate rad te stranke i o tome kako da prevaziđu nedostatke.

"Dogovorili smo se da stranačke izbore završimo u narednih dva do dva i po meseca, to će biti veoma važno da bismo kao stranka bili spremni za izbore na pokrajinskom, lokalnom nivou i na teritoriji Srbije", rekao je lider SNS.

Kako je istakao, princip odgovornosti, ozbiljnosti i posvećenosti u radu biće osnovni princip rada SNS i naglasio je da će zbog toga biti i promena na unutrašnjem nivou.

"Zadatak SNS biće ubedljiva pobeda, ubedljivo za nas biće više od 20, 30 i 40 odsto razlike", zaključio je Vučić.

Aleksandar Vučić je rekao i da će ta stranka razmatrati izmene izbornog sistema u Srbiji.

"Danas smo se malo bavili time, ali bavićemo se time i na narednim sednicama Predsedništva", rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kakav je stav naprednjaka po pitanju izbornog sistema, a posle izjave potpredsednice vlade Kori Udovički da je promena izbornog sistema na svim nivoima najvažnija stvar koju treba uraditi da bi demokratski sistem bolje služio građanima i reformama.

"Ako je Kori Udovički to najavila, mi smo nevažni, ako Kori kaže biće tako", rekao je lider naprednjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1356 idi na stranu