"Čuli smo tup udarac i rolanje"

Tim koji istražuje pad helikoptera Vojske Srbije pronašao je crnu kutiju na mestu nesreće i odneo je sa lica mesta.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2015.

20:25

Default images

Kako javlja reporter B92, novinarskim ekipama nije bilo dozvoljeno približavanje mestu pada vojnog helikoptera.

Helikopter koji je trebalo da preveze bolesnu bebu u Beograd iz Raške pao je na 1.5 kilometara od aerodroma “Nikola Tesla“, u njivu između autoputa i lokalnog puta.

Mesto na koje je pao helikopter je veoma nepristupačno, teren je raskvašen, do njega se dolazi samo terenskim vozilima i za sada je nemoguće izvlačenje olupine letelice.

Žitelji vikend naselja Radiofar, u čijoj blizini je pao helikopter, naveli su da nisu čuli ništa čudno u toku noći, odnosno da su zapazili tup zvuk i nešto što su definisali kao “rolanje“, ali su mislili da se nešto događa na autoputu.

U udesu helikoptera stradali su pripadnici Vojske Srbije major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukelić, zastavnik Nebojša Trajić i mehaničar letac zastavnik Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić i anestetičar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara, kao i beba iz porodice Ademović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: