Izvinjenje Bete zbog netačne vesti

Novinska agencija Beta se izvinjava direktoru Instituta za majku i dete Radoju Simiću zbog neprecizne interpretacije njegove izjave date RTS-u.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2015.

14:04

Default images
Foto: Tanjug

Direktor beogradskog Instituta za majku i dete Radoje Simić izjavio je u petak uveče RTS-u da je ekipa lekara tog instituta bila spremna za prihvatanje bolesne bebe koja je helikopterom prevožena u Beograd, a ne da je "dočekala" bebu koja je upućena na lečenje, kako je prenela Beta.

"Sve je spremno, ne samo da je spremno, nego je ekipa Hitne pomoći s kojom smo mi u kontaktu poslala kola, a mi smo poslali dežurnu ekipu sa načelnikom anesteziologije, pedijatrom i setrama. Od trenutka spuštanja na tlo Beograda beba će biti u sigurnim rukama... Kompletna ekipa je spremna za prihvat bebe", rekao je Simić sinoć RTS-u

Beta se izvinjava direktoru Instituta za majku i dete Radoju Simiću zbog neprecizne interpretacije njegove izjave date RTS-u.

Demanti FoNeta

Novinska agencija FoNet u toku protekle večeri i noći nije objavila vest da je vojni helikopter sleteo u Beograd, kako je to netačno objavljeno
na pojedinim portalima i nalozima društvenih mreža Fejsbuk i Tviter.

FoNet je o toj temi objavio tri teksta: "Akcija spašavanja bebe" (petak uveče u 20:54)), "Otežano sletanje helikoptera"

(posle ponoći u 00:09) i "Srušio se helikopter koji je prevozio bebu" (jutros u 6:57).

Pripisivanje FoNetu netačne informacije nanosi štetu ugledu agencije i njenom kredibilitetu.

U slučaju dalje distribucije u medijima i na društvenim mrežama ove netačne informacije, FoNet će preduzeti sve zakonom propisane mere da se zaštiti od zloupotreba i manipulacija.

U padu vojnog helikoptera, koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara, nema preživelih, saopštilo je Ministarstvo odbrane nakon izvršenog uviđaja. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: