ID: Raznećemo Belu kuću, Big Ben...

Islamska država će razneti Belu kuću, Big Ben i Ajfelov toranj, kaže portarol ID Abu Muhamed al-Adnani u audio-poruci nakon prihvatanja lojalnosti Boko harama.

Izvor: B92
Podeli

On je sinoć pozvao muslimane da se mobilizuju za džihad i da dođu i pomognu svojoj braći u zapadnoj Africi, tvrdeći da Islamska država jača i postiže sve više pobeda.

U svom prvom obraćanju nakon dva meseca portparol ID je prihvatio ponudu nigerskijih ekstremista iz Boko harama i naveo da žele brojne gradove, od Pariza i Rima do Jerusalima i Kabula.

Analitičari tumače ovo obraćanje kao pokušaj da se podigne moral džihadistima i zastraši javnost na Zapadu jer džihadisti Islamske države trpe poraze u Iraku.

Svet

SAD šalje avione F-16 Egiptu

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama odobrio je isporuku desetak aviona F-16 Egiptu, deo pomoći koja je bila zamrznuta posle promene vlasti u toj zemlji 2013. godine.

Svet utorak 31.03. 23:48 Komentara: 4

Prag: Selfiji sa vojnicima SAD

Prag -- Konvoj američkih vojnika i oklopnih vozila, posle prolaska kroz više država istočne Evrope stigao je bez incidenata u Prag, gde su ga dočekale hiljade ljudi.

Svet utorak 31.03. 23:19 Komentara: 64

Traktorima ispred EP u Briselu

Brisel -- Belgijski mlekari dovezli su traktore ispred Evropskog parlamenta u Briselu, u znak protesta zbog ukidanja kvota za mleko, što ugrožava male proizvođače.

Svet utorak 31.03. 22:18 Komentara: 2
strana 1 od 558 idi na stranu