Devojčica nađena, otmičari uhvaćeni

Dvogodišnja devojčica koja je oteta oko 12h u beogradskom naselju Braće Jerković iz naručja majke pronađena je nepovređena, a otmičari su uhvaćeni.

Izvor: B92

Petak, 13.03.2015.

13:05

Default images

Devojčica je pronađena kod Šimanovaca, nakon što su otmičari automobilom pokušali da probiju naplatnu rampu na auto-putu ka Šidu.

Otmičari koji, kako piše "Blic", ne sarađuju s policijom i razgovaraju međusobno na španskom jeziku, pokušali su devojčicu da bace preko ograde prilikom bekstva u sivom vozilu marke BMW francuskih registarskih tablica.

Otmica se dogodila u 12 časova, kada je majka sa devojčicom u naručju izašla iz lokalnog supermarketa u Ulici braće Jerković ispred broja 227.

Nju je počeo da prati sivi automobil, a zatim je iz njega istrčao muškarac, koji joj je otrgao devojčicu iz ruku i uvukao je u automobil. U kolima ga je čekala ženska osoba, a otmičari su se zatim velikom brzinom odvezli.

Policija je odmah blokirala izlaze iz Beograda, a otmičari su uhvaćeni na auto-putu za Šid, kada su pokušali da probiju naplatnu rampu.

"Tu su bili jedan muškarac i jedna žena, koji su uzeli dete od te žene. Mi smo pojurili, ali je bilo kasno. Taj čovek ju je udario, ljudi su odmah zvali policiju i to je to", rekao je za B92 jedan od očevidaca.

Majku otete devojčice je s mesta otmice odvela Hitna pomoć, dok je otac D. P. razgovarao sa policijom na mestu događaja, a zatim otišao u policijsku stanicu.

Reporter RTS je sa naplatne rampe Šimanovci javio da je muškarac pokušao da pobegne iz automobila noseći dete u rukama, a da ga je policija sustigla kod zaštitne ograde auto-puta.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da su kriminalci, bežeći od policijske potere, pokušali da bace otetu devojčicu preko ograde, ali su policajci učinili sve da dete bude spaseno.

On je dodao da je ponosan na reakciju države, ministra unutrašnjih poslova i policije i pohvalio njihovu hitru i efikasnu akciju.

Kako je rečeno u MUP-u, ministar Stefanović je bio u poseti Nacionalnoj vozačkoj akademiji u selu Subotište između Beograda i Sremske Mitrovice, a kad je policija dobila informaciju da su otimičari probili naplatnu rampu kod Šimanovca, ministrova pratnja se uključila u poteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

274 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: