SAD: Poginulo 11 vojnika

Pensakola -- Nakon što se helikopter američke vojske sruši u blizini vojne baze Eglin, u Floridi, pretpostavlja se da su poginuli svi u letelici.

Izvor: Tanjug
Podeli

U helikopteru je bili sedam marinaca i četvorica članova posade, javio je AFP.

Oblast u kojoj se srušio helikopter bila je pod velikom maglom, pa za sada nije jasno da li su vremenski uslovi doprineli nesreći.

Predstavnici američke vojske rekli su da su spasilačke ekipe locirale ostatke helikoptera i da je potraga u toku.

Portparol baze Eglin Endi Burland je izjavio da je helikopter pao tokom noćne obuke i da je vojska prijavila da je nestao oko 20:30 po lokalnom vremenu (u utorak), da bi rano jutros spasioci našli ostatke letelice na mestu pada, prenela je agencija AP.

Helikopter se srušio tokom redovne obuke na zabačenoj plaži između gradova Pensakola i Destin.

Ta plaža je u vlasništvu američke vojske i koristi je za obuku.

Svet

SAD šalje avione F-16 Egiptu

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama odobrio je isporuku desetak aviona F-16 Egiptu, deo pomoći koja je bila zamrznuta posle promene vlasti u toj zemlji 2013. godine.

Svet utorak 31.03. 23:48 Komentara: 4

Prag: Selfiji sa vojnicima SAD

Prag -- Konvoj američkih vojnika i oklopnih vozila, posle prolaska kroz više država istočne Evrope stigao je bez incidenata u Prag, gde su ga dočekale hiljade ljudi.

Svet utorak 31.03. 23:19 Komentara: 64

Traktorima ispred EP u Briselu

Brisel -- Belgijski mlekari dovezli su traktore ispred Evropskog parlamenta u Briselu, u znak protesta zbog ukidanja kvota za mleko, što ugrožava male proizvođače.

Svet utorak 31.03. 22:18 Komentara: 2
strana 1 od 558 idi na stranu