Ulica Zorana Đinđića u Novom Pazaru

Novi Pazar -- Na predlog opozicione BDZ u Skupštini grada Novog Pazara usvojena je odluka da jedna od ulica u tom gradu dobije ime po ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću.

Izvor: Tanjug
Podeli

Taj predlog podržale su sve stranke koje učestvuju u radu lokalnog parlamenta, osim SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina koja je, ranije napustila zasedanje.

Prvobitan predlog da sadašnja ulica Dimitrija Tucovića dobije ime po pokojnom premijeru nisu prihvatili odbornici vladajućih partija zbog, kako su obrazložili, Tucovićevih zasluga za manjine.

Nakon toga odbornici su jednoglasno izglasali predlog da jedna ulica nosi naziv Zorana Đinđića, čime je predlog ušao u zvaničnu proceduru, a odluka će biti prosleđena Komisiji za imenovanje ulica.

Šef odborničke grupe "Za evropski Novi Pazar- Rasim Ljajić" Muamer Bačevac najavio je da će u bliskoj budućnosti mnoge ulice u tom gradu biti promenjene i da će nositi imena znamenitih Bošnjaka i Srba.

Danas se navršava 12 godina od kada je ispred zgrade Vlade Srbije ubijen tadašnji premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić.

Društvo

strana 1 od 223 idi na stranu