"Nismo stvorili dostojnu zemlju"

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović ocenio je prilikom odavanja počasti Zoranu Đinđiću da je društvo u Srbiji i dalje talac podela.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Još nismo stvorili zemlju koja bi bila dostojna Zoranove žrtve i naših zajedničkih ideala, ali to nam ne može umanjiti obavezu, niti nas osloboditi posla koji i dalje želimo da radimo", rekao je Jovanović.

"Dvanaest godina posle njegove pogibije, mi i dalje radimo na ostvarenju tih ciljeva, Taoci smo glupih podela, energiju koja nam je na izmaku trošimo na besmislene ratove, i još uvek kao društvo nemamo one sposobnosti niti osobine, koje su bile karakteristične za Zorana", rekao je Jovanović.

On je dodao da je Đinđić uvek išao napred, događajima u susret i donosio odluke hrabro, bez oklevanja, iskreno priznavao kada je grešio i bio je spreman da to kaže svakome otvoreno.

"Do poslednjeg sekunda života ostao je veran svom idealu moderne i evropske Srbije. To nije Srbija vlasti i opozicije, nije Srbija nijedne stranke", rekao je Jovanović novinarima.

Nakon obraćanja novinarima, Jovanović je na čelu povorke, u kojoj su i prvaci LDP, krenuo ka Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, gde je Đinđić sahranjen.

Politika

strana 1 od 187 idi na stranu