Venci i počast Zoranu Đinđiću

Beograd -- Bivši saradnici, članovi njegove vlade, porodica i građani od jutros polažu cveće i odaju počast ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću na Novom groblju.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Članovi Đinđićeve vlade položili su vence oko 10 časova u Aleji zaslužnih građana, gde je premijer sahranjen.

Vence su položili Goran Pitić, Aleksandar Vlahović, Gordana Matković, Slobodan Milosavljević i Dragoslav Šumarac, koji su u isto vreme došli da odaju poštu ubijenom premijeru.

Vence su položili i brojni bivši članovi Demokratske stranke, koji su sada na čelu drugih političkih partija.

Venac je položio i predsednik Nove stranke i bivši premijer Zoran Živković, sa delegacijom svoje stranke.

Jutros je na grobu počast ubijenom premijeru odala i delegacija Socijaldemokratske stranke predvođena bivšim predsednikom DS i Srbije Borisom Tadićem.

Delegacija Demokratske stranke, sa Bojanom Pajtićem na čelu, položila je venac nakon šetnje koja je počela ispred sedišta demokrata u Krunskoj. Kolona u kojoj je bilo nekoliko stotina ljudi, uz zaustavljanje saobraćaja, prošla je pored Vukovog spomenika i kroz Ruzveltovu stigla do Novog groblja.

Na čelu kolone koja se kretala ulicama bili su Dragan Šutanovac, Borislav Stefanović, Dragoljub Mićunović, Gordana Čomić, Goran Ješić i Vladimir Todorić.

Istovremeno, u 11h je počelo okupljanje u Siminoj ulici, na zakazanoj "Šetnji za Zorana" u organizaciji LDP. Na čelu te kolone je Čedomir Jovanović.

Vence je položila i delegacija Zajedno za Srbiju, sa bivšim potpredsednikom DS Dušanom Petrovićem na čelu.

Đinđićev grob je obišao i bivši vođa "Otpora" Srđa Popović.

Od jutros su počast Đinđiću odali i članovi njegove porodice i brojni građani, koji su prvo cveće u Aleji zaslužnih građana ostavili pre osam časova.

Supruga ubijenog premijera Ružica Đinđić i sin Luka položili su cveće i odali poštu na Đinđićevom grobu, a Ružica Đinđić se srela i sa liderom demokrata Bojanom Pajtićem. Venac je položila i Đinđićeva sestra Gordana Filipović.

Na ulazu u groblje i u blizini groba nalazi se policija. Policije je bilo i na ulicama kojima je prošla kolona.

Danas se navršava 12 godina od smrti lidera Demokratske stranke (DS) i premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog u atentatu ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine. Opširnije u posebnoj vesti.

Jutros su članovi Vlade Srbije, predvođeni premijerom Aleksandrom Vučićem, položili cveće na spomen-ploču u dvorištu zgrade vlade. Počast Đinđiću odali su i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Bratislav Gašić, Željko Sertić, Rasim Ljajić, Kori Udovički, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Srdjan Verbić, Ivan Tasovac.

Politika

strana 1 od 187 idi na stranu