DS: Sa građanima na grob Đinđića

Demokratska stranka pozvala je sve građane povodom godišnice ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića da se priključe rukovodstvu DS-a u odlasku na groblje.

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2015.

19:59

Default images

"Pozivamo građane da u četvrtak, 12. marta, u 10.30 zajedno krenemo od sedišta stranke u Krunskoj ulici do Aleje velikana na Novom groblju, kako bismo zajedno obeležili 12 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića", navodi se u saopštenju.

DS navodi da je Đinđić ceo život posvetio reformisanju i modernizaciji srpskog društva i ostavio obavezu da se ostvari njegova vizija moderne i evropske Srbije.

"Zajedničkim odlaskom na groblje građanska Srbija će na simboličan način pokazati da vizija Zorana Đinđića i dalje živi i odati poštu premijeru koji je život dao boreći se za vrednosti moderne i evropske Srbije", navodi DS.

Maršruta kojom će se povorka kretati je Krunska, Kneginje Zorke, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova do Aleje velikana.

Istog dana, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biće održano finalno takmičenje u besedništvu "Beseda u Zoranovu čast“, koje se organizuje deseti put zajedno sa Fondacijom dr Zoran Đinđić.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je citat Zorana Đinđića "Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: