DS: Sa građanima na grob Đinđića

Beograd -- Demokratska stranka pozvala je sve građane povodom godišnice ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića da se priključe rukovodstvu DS-a u odlasku na groblje.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Pozivamo građane da u četvrtak, 12. marta, u 10.30 zajedno krenemo od sedišta stranke u Krunskoj ulici do Aleje velikana na Novom groblju, kako bismo zajedno obeležili 12 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića", navodi se u saopštenju.

DS navodi da je Đinđić ceo život posvetio reformisanju i modernizaciji srpskog društva i ostavio obavezu da se ostvari njegova vizija moderne i evropske Srbije.

"Zajedničkim odlaskom na groblje građanska Srbija će na simboličan način pokazati da vizija Zorana Đinđića i dalje živi i odati poštu premijeru koji je život dao boreći se za vrednosti moderne i evropske Srbije", navodi DS.

Maršruta kojom će se povorka kretati je Krunska, Kneginje Zorke, Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova do Aleje velikana.

Istog dana, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu biće održano finalno takmičenje u besedništvu "Beseda u Zoranovu čast“, koje se organizuje deseti put zajedno sa Fondacijom dr Zoran Đinđić.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je citat Zorana Đinđića "Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo."

Politika

strana 1 od 187 idi na stranu