Živković: Ponovo istraga o Đinđiću

Beograd -- Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je da istraga o ubistvu Zorana Đinđića mora biti obnovljena i naveo da inspiratore treba tražiti u "klanu Miloševića".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Mislim da ih treba tražiti u onome što bih ja nazvao 'klan Miloševića', koji nije samo porodica Milošević, to su i poražene snage 5. oktobra, neshvaćene demokratske stranke, razni kriminalni klanovi iz Vojne bezbednosti i DB-a i iz klasičnog kriminalnog miljea", rekao je Živković.

Živković je rekao da ta istraga "ne sme biti prekinuta", odnosno da mora biti obnovljena i da tužilaštvo treba posle određenog roka da izađe pred srpsku javnost i kaže da li ima političke pozadine ubistva ili nema.

"Ako je nema, da onda znamo da je to posledica toga što je proteklo vreme i da je to krivica onih koji nisu radili tu istragu na vreme, a ako ima, da vidimo ko je kriv za to", istakao je lider Nove stranke.

On je rekao da je nesumnjivo reč o političkom atentatu koji, kako smatra, nije rasvetljen zato što istraga nije išla svojim tokom u poslednjih 10 godina.

"To se ne istražuje jako dugo zato što nema političke volje onih koji su držali vlast od 2004. godine do danas", rekao je Živković i dodao da se taj nedostatak volje može ogledati u ličnim, partijskim, ideološkim ili čak i kriminalnim razlozima.

"Imamo situaciju da je bivši predsednik i premijer Vojislav Koštunica pozvan na razgovor kod tužioca ili kod istražnog sudije, pa se onda 'digla javnost' i on nije saslušan, što je nedozovoljena stvar", naveo je Živković.

Lider Nove strake smatra da svako ko je pod bilo kakvom sumnjom mora da bude saslušan, a oni koji su nevini, dodaje, treba sami da odu na saslušanje i dokažu svoju nevinost.

Politika

strana 1 od 187 idi na stranu