Vučić: Bez podrške elite zbog mene

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije dobro što elita zemlje ne podržava vladu zbog netrpeljivosti prema njemu i stranci koju vodi.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

"Kada sam govorio o eliti, mislio sam na deo ljudi koji podržavaju ovakav kurs Srbije, ali koji zbog politčkih odnosa i netrpeljivosti prema meni lično i stranci koju vodim (Srpska napredna stranke), imaju drugačiji odnos i prema državi", rekao je Vučić novinarima na beogradskom aerodromu.

"Smatram da to nije dobro, čak i one mere koje su najbolje i najzdravije ne nailaze na podršku samo iz tog razloga. Ne žalim se i ne kukam, prosto kažem da bismo mogli više posla da završimo", rekao je Vučić.

Kako je naveo, čak i one mere koje su najbolje i najzdravije samo iz tog razloga ne nailaze na podršku.

"Ja se zbog toga ne žalim i ne kukam, ja samo prosto kažem da bismo mnogo više posla mogli da završimo da takve podrške ima. Na žalost, nje nema, ali moramo da guramo dalje i nema tu neke velike filozofije", rekao je Vučić.

On je rekao da je narednih dana zakazano više protesta protiv vlade i ocenio da je to "lepo" i da je to je dokaz demokratske prirode srpskog društva, ali je dodao da bi voleo ti što preotestuju nešto i urade. Ali ni oni ne treba da brinu, poručio je premijer, jer ćemo raditi i za njih. Kako je rekao, završićemo i železaru i FAP i Azotaru.

Na pitanje da li ima šta da kaže na jučerašnje formiranje vlade u senci od strane DS-a, Vučić je kratko odgovorio: "Ništa".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je početkom marta u autorskom tekstu u dnevnom listu "Blic" ocenio je da vlada nema podršku društva ili bar njenog najelitnijeg dela da se "ide ka budućnosti".

Premijer Vučić i ministar Stefanovic su zajedno bili na aerodromu gde su pripadnicima granične policije čestitali 8. mart.

Premijer je poklanjao ruže, a ministar bombonjere.

strana 1 od 187 idi na stranu