"Nemcov imao dokaze da RUS napada"

Kijev -- Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da je ruski političar Boris Nemcov ubijen jer je planirao da otkrije dokaze o umešanosti Rusije u rat u Ukrajini.

Izvor: Tanjug
Podeli

Porošenko je odao počast Nemcovu, koji je ubijen kasno sinoć, i rekao da mu je žestoki kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina pre nekoliko sedmica rekao da ima dokaze o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini i da namerava da ih objavi, preneo je Rojters.

"On je rekao da će otkriti uverljive dokaze o umešanosti ruskih oružanih snaga u Ukrajini. Neko se ovoga veoma plašio... Oni su ga ubili", rekao je Porošenko u televizijskoj izjavi tokom posete gradu Vinicija.

Kako su javili ruski mediji, u toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku delatnost, tako i lična neprijateljstva.

Kijev i Zapad optužuju Rusiju za gomilanje vojnika i oružja na istoku Ukrajine u sukobu koji je nastavljen uprkos zvaničnom stupanju na snagu prekida vatre 15. februara.

strana 1 od 541 idi na stranu