SDS: Vlastima je i dalje kriv Tadić

Beograd -- SDS je ocenila da nijedna investicija ili projekat najavljen nakon izbora 2012. godine nije ostvaren.

Izvor: Beta
Podeli

SDS je pozvala aktuelnu vlast u Srbiji da prestane da "obmanjuje građane" hvaleći se rezultatima ili projektima pokrenutim u vreme dok je predsednik Srbije bio Boris Tadić.

"Apsurdno je da se ova vlast hvali rezultatima prethodne, a da je istovremeno sve vreme napada i optužuje za sopstvene greške i da je odgovor na svako pitanje, i tri godine nakon promene vlasti, da je 'Tadić kriv za sve'", navodi se u saopštenju stranke na čijem je čelu Boris Tdić.

Kao primer za takvo ponašanje vlasti, SDS je navela pominjanje dolaska u Srbiju kompanija Svarovski, Boš ili Simens i dovršetka izgradnja Koridora 10, kao projekta aktuelne Vlade.

"U tom kontekstu je besmisleno medijsko samohvalisanje (ministarke)Zorane Mihajlović, jer će autoput biti izgrađen na osnovu ranijih sporazuma i bez njenih, isključivo marketinških obilazaka radova uz prisustvo kamera", navodi se u saopštenju.

SDS dodaje da, uprkos medijskim slikama, aktuelna vlast nema sopstvene rezultate i projekte, a Srbija se suočava s dramatičnim padom priliva stranih investicija.

"Obmanjivanje građana medijskim prikazima tuđih rezultata kao svojih, pre ili kasnije, zameniće slika realnosti građana Srbije koji iz dana u dan žive sve lošije, jer medijska slika može uticati na porast popularnosti određenih političara, ali ne i na porast životnog standarda građana", ocenila je SDS.

strana 1 od 200 idi na stranu