Nastavljeno suđenje Darku Šariću

Suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe optuženima za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2015.

00:33

Default images

Suđenje je nastavljeno pošto je odbijen zahtev branioca Šarića, advokata Radoslava Baćovića da iz postupka bude izuzet postupajući tužilac Saša Ivanić.

Na prethodnom ročištu, suđenje je prekinuto pošto je Baćović zatražio izuzuzimanje Ivanića, specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića, kao i republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, zbog navodne pristrasnosti i sastanka na Jelovoj Gori koji je održan 18. aprila 2010. godine.

Tom sastanku su osim tužioca Saše Ivanića prisustvovali i pripadnici policije, Bezbednosno-informativne agencije, kao i Dragan Dudić Fric koji se tada sumnjičio da je jedan od najbližih saradnika Darka Šarića.

Dragan Dudić Fric ubijen je nedugo posle sastanka na Jelovoj Gori, 30. maja 2010.

Baćović je kazao da odbrana veruje da je Dudić na tom sastanku govorio afirmativno o Šariću, ali da se to ne može utvrditi pošto su uništena dva diska i jedan CD sa sadržajem tog susreta.

Šarić se posle četiri i po godine skrivanja, predao 18. marta 2014. godine i od tada se nalazi u pritvoru.

Do sada on nije izneo u celosti svoju odbranu, iako je u više navrata isticao da nije kriv i da je proces protiv njega montiran.

Po šest spojenih optužnica optuženo je ukupno 36 članova Šarićeve grupe, ali je na optuženičkoj klupi osim Šarića još devet osoba, pošto je 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobili status svedoka saradnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: