"Ekstremni kukavičluk Rusije u UKR"

London -- SAD i Velika Britanija razmatraju mogućnost "dodatnih sankcija" prema Rusiji zbog ponašanja u Ukrajini za koje smatramo da je "izuzetni kukavičluk", kaže Keri.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

"Razgovarali smo o dodatnim sankcijama... Nećemo da dozvolimo takav ekstremni kukavičluk na račun suvereniteta i integriteta jedne zemlje", rekao je američki državni sekretar Džon Keri, koji se danas sastao s britanskim kolegom Filipom Hamondom.

Šef britanske diplomatije osudio je "nastavak ruske agresije u Ukrajini" i "sistematsko kršenje" sporazima o prekidu vatre u istočnoj Ukrajini.

"Rusija se obavezala sporazumom o primirju, ali se prema njemu ponaša besramno i cinično", ocenio je Keri, izražavajući uverenje da Rusija nastavlja da dostavlja oružje poruskim pobunjenicima.

"Procenjujem da će tokom nekoliko narednih dana, predsednik Obama proceniti izbor koji ima i donetu odluku koje će korake preduzeti", rekao je Keri na konferenciji za novinare.

"Vodili smo ozbiljnu diskusiju s evropskim partnerima o tome kakvi bi bili sledeći koraci kad su sankcije u pitanju i kada bi to bilo sprovedeno u delo", dodao je Keri.

Kako navodi BBC, Obama i Keri su tokom posete Londonu razmatrali "ozbiljne sankcije" protiv Rusije, zbog poslednjeg razvoja sukoba na istoku Ukrajine. Gotovo 5.700 ljudi poginulo je za deset meseci sukoba u istočnoj Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 542 idi na stranu