Počuča se uključio uživo iz UKR

Radomir Počuča, voditelj i bivši portparol PTJ, za kojim je u Srbiji raspisana poternica, nakon snimka iz Ukrajine, pojavio se i u direktnom TV uključenju.

Izvor: B92

Utorak, 17.02.2015.

10:36

Default images
Foto: YouTube/Screenshot

Počuča, protiv koga se u Srbiji vodi proces zbog rasne i druge diskriminacije, izbegao je pojavljivanje u sudnici u septembru i tada je na Fejsbuku naveo da "ide u Ukrajinu da se bori na strani proruskih jedinica".

Počuču u Srbiji zbog toga verovatno očekuje i novi proces, na osnovu dopuna Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest meseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Problemi sa zakonom nisu sprečili bivšeg voditelja da se telefonski uključi u jutarnji program na TV Pink gde je rekao da će se "vratiti u Srbiju i snositi konsekvence".

"I zatvor je za ljude. Ako je Nelson Mandela bio u zatvoru jer se borio za svoja prava, mogu i ja", rekao je Počuča.

Kako je naveo, vratiće se u Srbiju "kada završi posao", a na pitanje koliko ljudi ima u njegovoj jedinici, odgovorio je "dovoljno".

Podsetimo, Počuča se nedavno pojavio na jednom snimku iz Ukrajine gde govori o razlozima ratovanja u istočnoj Ukrajini.

Pre odlaska u Ukrajinu, Počuča je dospeo u žižu javnosti kada je u martu prošle godine preko Fejsbuk profila pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu Republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Počuča je tada bio angažovan kao portparol PTJ, ali mu nakon toga MUP "nije produžio ugovor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: