Slučaj Šajkaš: Nalazi negativni

Novi Sad -- Dosad urađene toksikološke analize pokazale su negativne rezultate kod većine učenika iz Šajkaša, potvrđeno je za B92 u Institutu za sudsku medicinu.

Izvor: B92
Podeli

Kako su objasnili, na 20 učenika primljenih u bolnicu sa simptomima trovanja urađeno je više analiza, na metan, ugljen-monoksid i još neke gasove i svi rezultati su bili negativni.

U toku dana trebalo bi da budu urađene i dodatne analize. Kada i ti rezultati budu završeni i nalazi kompletirani, biće poznati i konačni rezultati.

Nadležni iz Instituta obratiće se novinarima u petak pre podne.

Podsetimo, u utorak je dvadesetoro dece iz Šajkaša hitno prebačeno u bolnicu u Novom Sadu sa simptomima trovanja. Međutim, uzrok još nije otkriven.

Inače, "Politika" je u današnjem izdanju objavila viđenje celog slučaja epidemiologa profesora dr Zorana Radovanovića, koji tvrdi da je u pitanju "udžbenički primer epidemije masovne histerije".

"Doživeo bih najveće iznenađenje u svom dugom životu ako ovo nije slučaj masovne histerije. Ne postoji nijedan toksin, otrov u medicini, koji izaziva simptome o kojima slušamo poslednja dva dana. Jednoj devojčici je pozlilo i odjednom sedamnaestoro ostale dece pada u nesvest, a nastavnici koji su pritrčali da pomognu nisu imali nikakve simptome i tegobe", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 127 idi na stranu