Odloženo suđenje Branku Lazareviću

Bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću danas je za 7. maj odložen početak suđenja zbog nedolaska jednog od optuženih u tom postupku

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.02.2015.

09:25

Default images
Foto: Beta/AP

U sudnici se nije pojavio optuženi načelnika Službe Uprave kriminalističke policije za specijalne istražne metode, Boris Gare. Gara nije došao jer je bio na sahrani svoje sestre.

Lazareviću i još trojici optuženih danas je trebalo da počne suđenje zbog odavanja policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju grupe Darka Šarića, protiv koga se vode postupci za šverc kokaina i pranje novca.

Ovo je drugi put da se odlaže početak suđenja Lazareviću. Prvi put je odložen novembra prošle godine, zbog štrajka advokata.

Lazarević je na zakazno ročište došao pola sata ranije, a neposredno pred početak suđenja u Specijalni sud je stigao i optuženi advokat Radovan Štrbac, protiv koga se vodi postupak i za pranje novca Darka Šarića.

Optužnicom je obuhvaćen i Radoljub Radulović zvani "Miša banana", koji je u bekstvu i kome se sudi u odsustvu.

Lazarevićev novi advokat Veran Zečar danas je zatražio od sudskog veća da se ovaj postupak spoji sa dva postupka protiv Šarića, a za pranje novca i šverc kokaina, što je sudsko veće odbilo.

Advokat Zečar je potom zatražio da se glavni pretres, kako bi se bolje upoznao s predmetom, odloži za najamnje četiri meseca, čemu su se pridružili i branioci ostalih optuženih.

"Dokazni predmeti protiv mog klijenta se nalaze u ova druga dva predmeta koja imaju 120.000 stranica. Kada bih dnevno prolazio 1.000 stranica, ja ne mogu to pre četiri meseca", kazao je Zečar.

Predsedavajući sudskog veća Danko Laušević, izašao mu je u susret i odložio suđenje za tri meseca.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito poverljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu".

U optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal se navodi da je od Borisa Gare Lazarević dobijao informacije koje je prenosio Radovanu Štrpcu i Rodoljubu Raduloviću.

Tužilaštvo je navelo da je Lazarević više puta u prostorijama MUP-a primio Štrpca i da je krajem 2008. godine razgovarao s njim i obavestio ga da je počeo pretkrivični postupak protiv Šarića, ali navedeno je i da se sretao sa Rodoljubom Radulovićem.

Darko Šarić je odbio da svedoči u tom postpku, pošto se pozvao na svoje pravo da kao svedok ne daje iskaz, da ne bi sebe izložio dodatnoj krivičnoj odgovornosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: