KiM: Smenjuju srpskog ministra?

Razrešenje kosovskog ministra za zajednice i povratak Aleksandra Jablanovića je "gotova stvar", piše prištinski "Ekspres".

Izvor: Tanjug

Subota, 31.01.2015.

20:37

Default images
foto: Beta

Kosovski medij ipak dodaje da premijer Isa Mustafa ne želi da takav korak bude preduzet pod pritiskom protesta.

"Jablanović je izgleda i dalje u vladi Kosova, jer DSK i DPK ne žele da razrešenje bude posledica protesta", navodi "Ekspres", u tekstu pod naslovom "Da li protesti drže Jablanovića u vladi?"

Zamenik premijera Hašim Tači je rekao danas da Mustafa ima njegovu podršku za bilo koju odluku, uključujući i mogućnost razešenja Jablanovića.

S druge strane, Mustafa je rekao da mu nije teško da razreši ministra Jablanovića, ali da će i posle srpske zajednice ostati uključena u institucije Kosova.

"Ekspres" prenosi izjavu američke ambasadorke u Prištini Trejsi Džejkobson da je Jablanovića postavila vlada Kosova koja može i da ga razreši.

Nemačka ambasadorka Angelika Fits je rekla da Jablanović treba sam da vidi da li će, kao ministar za zajednice i povratak koji treba da radi sa gradonačelnicima opština širom Kosova, koji su i Albanci i Srbi, moći da obavlja svoj posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: