"Dodik vodi RS u izolaciju"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik postao je opasnost po ovaj entitet BiH, jer ne samo da ekonomski uništava Republiku Srpsku, već je vodi i u izolaciju.

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

15:45

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To ocenjuje predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.

"Zbog nemogućnosti da se suoči s realnošću, Dodik izmišljenim pričama o izdajama Republike Srpske pokušava da pobegne od lične odgovornosti za ekonomski slom Srpske i kriminalne radnje SNSD-ove vlasti počinjene u poslednjih osam godina", naveo je Bosić u pisanoj izjavi za medije.

Prethodnih dana Dodik je izneo niz optužbi na račun lidera SDS-a Mladena Bosića i predsedvajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića, navodeći da oni nisu ti koji mogu zaštiti interese Srba i RS u Sarajevu.

Dodik je ocenio kako se Bosić "ulaguje i poltroniše Stranci demokratske akcije i bošnjačkoj političkoj strukturi".

Lider SDS-a smatra da Dodikova priča o tome da je on "navodni zaštitnik" Republike Srpske predstavlja "bežanje od odgovornosti zbog toga što su građani dovedeni do prosjačkog štapa, što je uništena privreda, zdravstvo, školstvo i što nisu procesuirane najveće korupcionaške afere, čiji akteri su upravo Dodik i njegovi sledbenici".

"Stara je taktika Milorada Dodika da podvije rep svaki put kada najavi krupne teme kao što su npr. referendum o pravosuđu u BiH, kao što je to uradio i sada kada je u pitanju izjava Predsedništva BiH. Sve do juče Milorad Dodik je tvrdio da neće prihvatiti nikakvu izjavu Predsedništva BiH, koja u odnosu na prvobitnu i nije izmenjena u skladu s njegovim zahtevima, što se može i videti kada se pogledaju ta dva dokumenta", naveo je Bosić.

Dodik je juče saopštio da je za njega prihvatljiva izjava Predsedništva BiH o opredeljenosti za reforme na putu evropskih integracija, dodavši da su u tu izjavu uvrštene primedbe vladajuće koalicije iz RS, koje se odnose na poštovanje Dejtonskog sporazuma, ustava i postojeće nadležnosti različitih nivoa vlasti.

Konstatujući da su Dodik i njegov SNSD odigrali glavnu ulogu u formiranju Suda i Tužilaštva BiH, lider SDS-a tvrdi da nisu učinili ništa da se procesuiraju ratni zločini počinjeni nad srpskim vojnicima i civilima, kao što ništa nisu uradili ni u procesuiranju velikih korupcionaških afera, koje stoje u fiokama pravosudnih organa.

"Najveći problem Milorada Dodika je strah od gubitka fotelja i pokušaja da se uspostavi sistem odgovornosti da bude procesuiran svako ko je kriv za bilo koje krivično delo", zaključio je Bosić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: