BG: U klubu teško ranjen Turčin

U pucnjavi u beogradskom klubu "Plastik" rano jutros je ranjen turski državljanin (26),saopšteno je iz MUP-a. Mladić iz Turske je zadobio teške telesne povrede.

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

09:01

Default images

On je operisan i njegovo postoperativno stanje je stabilno.

Portparol Kliničkog centra Srbije Aleksandra Berić rekla je Tanjugu da je pacijent operisan i da se nalazi na intenzivnoj nezi.

On je zadobio teške povrede iz vatrenog oružja, a postoperativno stanje mu je stabilno, rekla je Berić.

Kako je rečeno u Urgentnom centru, reč je o prostrelnoj rani, a povređeni su mu desna polovina grudnog koša i stomak.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je ranjenog turskog državljana i nakon posete je novinarima rekao da je mladić zadobio ozbiljne povrede, da je operisan i nalazi se na intezivnoj nezi, a njegovo trenutno stanje je za sada stabilno.

Ministar zdravlja je takođe rekao da će se stanje povređenog pratiti iz časa u čas i da je za sutra planirana još jedna operacija.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja je na vezi sa turskim Ministrstvom zdravlja sa kojim će se dogovrati o daljim koracima.

Ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da beogradska policija intezivno traga za počiniocima navedenog dela i izrazio nadu da će oni brzo biti uhvaćeni.

"Ovo će biti prioritet za organe gonjenja, jer je nedopustivo da se mladi ljudi koji dođu u Srbiju osećaju nebezbedno", rekao je ministar policije.

Država će, kako je istakao Stefanović, oštro reagovati, a najvio je i da će beogradska policija u narednom periodu više pažnja posvetiti bezbednosti u i ispred klubova.

"Svi koji misle da mogu da vade oružje po Beogradu i šenluče grdno se varaju", podvukao je Stefanović dodajući da će biti u kontaktu sa turskim Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi turske kolege bile upoznate sa svime što se čini u navedenom slučaju.

Turski amabasador Kemal Bozaj je rekao da se o ranjenom državljaninu te zemlje vodi briga, kao što bi to bio slučaj i u Turskoj.

"Ne sumnjam da će počinioci biti uhvaćeni", rekao je Bozaj i zahvalio ministrima Lončaru i Stefanoviću.

Turski diplomata je, takođe, rekao da je pričao sa ranjenim mladićem, koji je bio u stanju da govori.

Podsetimo, incident se dogodio oko pola tri kada je obezbeđene tog kluba, koji se nalazi na uglu Dalmatinske i Takovske, izbacilo tri gosta koji su zatim iz vozila u pokretu pucali na obezbeđenje i tom prilikom je jedan od metaka probio drvena vrata i naneo tešku telesnu povredu turskom državljaninu koji se nalazio u klubu ispred dela za garderobu, naveli su u MUP-u.

Kako je rečeno, on je prebačen u beogradski Urgentni centar.

Uviđaj je u toku i policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja i pronalasku počinioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: