NP: Upad inspekcije pa ugovori

Inspekcija rada pokrenula je prekršajni postupak protiv jednog vlasnika krojačke radnje iz Novog Pazara jer je zapošljavao 22 radnika bez ugovora o radu.

Izvor: Beta

Subota, 31.01.2015.

18:55

Default images

U saopštenju Ministarstvo rada navodeno je da je odmah nakon izricanja opomene većina radnika dobila ugovor.

"Poslodavac je tri dana kasnije, inspektoru rada dostavio na uvid zaključene ugovore o radu i prijave na obavezno socijalno osiguranje za 18 osoba i obavezao se da će u najkraćem mogućem roku istu dokumentaciju dostaviti i za preostale četiri osobe", navodi se u saopštenju.

Preostala 43 radnika imala su ugovor o radu, precizira se u saopštenju Inspekcije rada, koja funkcioniše pod okriljem Ministarstva.

Poslovdavac je dobio rešenje kojim je naloženo da zaključi ugovor o radu sa zatečenim radnoangažovanim radnicima. Takođe naloženo mu je da otkloni nedostatke u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: