Vučević:Potreban skup podrške vladi

Gradonačelnik Novog Sada i član predsedništva SNS ocenio je da se vodi okrestriran napad na vladu i premijera, kao i na glavne poluge i institucije države.

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

10:46

Default images

Miloš Vučević je dodao da bi zbog toga trebalo organizovati skup podrške vladi.

"Smatramo da je poslednjih dana, pa i nedelja došlo do kulminacije neverovatnih licemernih i neistinih napada na premijera i ono što je najskandaloznije na njegovu porodicu, što je potpuno van konteksta rada vlade i premijera. Zatim do jedne orkestrirane kampanje i napada na Vojsku Srbije i VBA i ministra odbrane, najvažnije poluge i institucije jedne države i taj splet napada ne može nikako biti slučajan", rekao je Vučević.

On je na TV Pink rekao da su zato gradski odbori SNS u Beogradu i Novom Sadu zatražili da se na Predsedništvu SNS razmotri da li treba organizovati skup podrške vladi i premijeru.

Vučević ističe da se svi ti napadi na vladu dešavaju i "u predvečerje nastavka razgovora u Briselu sa Prištinom i u momentu kada je država u završnj fazi razgovora sa MMF-om i kada vlada ulaže ozbiljne napore i postiže dobre rezultate na polju ekonomije i privrede.

"Mi konstantno imamo pokušaje destabilizacije i pravljenja psihoze, haosa, unošenje priče o povratku devedesetih godina. Borko Stefanović, koji verovatno i dalje živi u devedesetim godina, priča o nekakvim kontramitinzima, ne znam gde je on tu našao kontramitinge", navodi Vučević.

Prema njegovim rečima, DS tako poručuje da SNS nema pravo na političko okupljanje i pravljenje mitinga.

Vučević ističe da je to legitiman i legalan vid političke borbe jedne političke stranke i navodi da u DS kažu, ali vi ste stranka na vlasti.

"Šta to znači, da stranka koja je na vlasti ne može da pravi okupljanje i miting, pa da li je to demokratija i politički pluralizam i to kažu oni koji su najveće režimlije - DS koji je 15 godina na vlasti u Vojvodini. Bojan Pajtić je na vlasti više od Slobodana Miloševića, s obzirom da neprekidno već 11 godina premijer Vlade Vojvodine", naglasio je Vučević.

Vučević je napomenuo da niko ne zna šta su dobro uradili za Vojvodinu, kao i da DS neće da odgovori na pitanje šta se dešavalo sa Fondom za kapitalna ulaganja Vojvodine i Razvojnom bankom Vojvodine .

"Mislim da je sazrelo vreme da SNS pozove građane Srbije, da se okupimo i pokažemo da li imamo podršku za jasne reformske i strukturne poteze vlade koji nisu ni malo laki", poručio je on.

Kako je rekao, Predsedištvo SNS treba otvoreno da razgovara o organizaciji takvog skupa, iako je predsednik stranke Vučić izjavio da nije saglasan sa tim predlogom, jer smatra da su daleko veći izazovi i zadaci pred državom.

Vučević misli da predsednik stranke prihvata predlog da se o organizovanju skupa, ipak, razgovara na Predsedništvu SNS.

Vučević je, takođe, izrazio nadu da će većina članova Predsedništva SNS biti za to da se organizuje skup podrške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: