Protest u Rožajama zbog karikatura

Više od hiljadu Rožajaca islamske veroispovesti protestovalo je zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u listu "Šarli ebdo" i drugim medijima.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

18:22

Default images

Okupljeni na protestnom skupu "Prorok u mom srcu", u organizaciji nevladinih organizacija "Moja Rožaje" i "Vatan", poručili su da "islam ne podržava nikakav teror, niti bilo kakvo nasilništvo", kao i da je najveće nasilništvo ono počinjeno u ime vere", prenele su crnogorske "Vijesti".

Organizatori su, takođe, naglasili da jesu za slobodu govora, ali slobodu koja nikoga ne vređa.

"Mi iz NVO sektora se zalažemo i borimo za različita ljudska prava, a pravo svakog čoveka je i da bude siguran od napada i uvreda od drugih ljudi, od napada i ataka na njegove svetinje. Neka ovi stavovi i naš dostojanstven i miran protest budu naše poruke, koje danas šaljemo iz Rožaja", poručio je jedan od govornika.

Okupljanje je podržao rožajski odbor Islamske zajednice Cr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: