"Istu zemlju prodavali dva puta"

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da je bivša vlast u tom gradu dva puta prodavala isto zemljište.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

22:20

Default images
Foto: Tanjug

"Bivša vlast je dva puta prodavala istu zemlju. Takvih parcela je 10, a iznosi su preko milion evra za svaku. Ubedjen sa da je to radjeno organizovano i neko će ozbiljno da se bavi istragom", rekao je Nikolić gostujući na Radio televiziji Kragujevac.

Gradonačelnik je naveo i "da su zemljište kupovali nazovi investitori koji su platili parcelu i posle pet godina nisu potpisali ugovor o kupoprodaji zemlje".

"Posle pet godina došli su kod predstavnika bivše vlasti i tražili nazad pare, a odgovoreno im je da pare nemaju i da su ih potrošili", rekao je Nikolić i naveo da će više o tome govoriti kada bude imao, kako je rekao, malo više podataka.

Nikolić je izjavio da se nada da su radnici "Čistoće" shvatili da problem čišćenja grada može da se reši iako oni štrajkuju.

"Pokazali smo da možemo da očistimo grad. U Kragujevac su danas došli drugi radnici da očiste đubre, a mogu to da urade i sutra i prekosutra", rekao je Nikolić gostujući na Radio televiziji Kragujevac.

On je najavio da će sutra razgovarati sa radnicima "Čistoće" i kazao da su neki od njih danas pokušali da sabotiraju akciju odvoženja smeća.

"Prvo su blokirali put kamionima smećarima iz drugih gradova na ulazu u Kragujevac, potom su neke kamione sproveli u krug 'Čistoće' i zatvorili im izlaz, a onda su blokirali i deponiju", naveo je Nikolić.

Naglašavajući da nema samo "Čistoća" problem sa isplatom plata, Nikolić je rekao da je svih 15 gradskih preduzeća u finansijskim problemima, i da je za takvo stanje odgovoran bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, koji je, kako je naveo, u tim preduzećima zaposlio od 1.000 do 2.000 ljudi iz svoje stranke, a grad ostavio u dugovima od 3,7 milijardi dinara.

"Problema ima u svih 15 preduzeća i nemoguće je da ih sve rešimo. U ovom trenutku gradska komisija radi analizu stanja u 'Ccistocihi', 'Gradskim grobljima' i u RTV Kragujevac", rekao je Nikolić i dodao da je nova vlast u gradu zaposlenima u "Ccistoći" isplatila plate koje im se duguju i to drugi deo za apri, maj, jun i jul.

Naglašavajući da u svih 15 preduzeća, kao i u gradskoj upravi koja ima oko 800 zaposlenih, ima tehnoloških viškova, Nikolić je najavio novu sistematizaciju i socijalni program.

"Čekamo da Vlada napravi aranžman sa Svetskom bankom. Imam informaciju da će Vlada dozvoliti lokalnim samouprava da povuku određeni iznos sredstava po istim uslovima po kojim će Vlada sredstva dobiti od Svetske banke", rekao je Nikolić.

Gradonačelnik je rekao da je zadovoljan koalicijom od 14 stranaka koje su na vlasti u Kragujevcu i istakao da u javnom sektoru nije bilo ni jednog partijskog zapošljavanja i da je broj zaposlenih u javnom sektoru isti kao i pre tri meseca.

"Za ova tri meseca uspeli smo da indirektnim korisnicima, odnosno zaposlenima u ustanovama kulture i dečjim ustanovama, dajemo dva isplate mesečno", rekao je Nikolić i istakao da JKP "Čistoća", "Gradska groblja" i "Zelenilo" sredstva za plate moraju da obezbede iz sopstvenog poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: