Videćemo da li ostajem premijer

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će rad svih ministara biti analiziran u aprilu i da će eventualna rekonstrukcija, ako do nje dodje, biti "ozbiljna".

Izvor: Beta

Petak, 30.01.2015.

21:21

Default images

"Uvek je dobro da ima sveže krvi. U aprilu zbrajamo pozitivne i negativne rezultate, a kad sve saberemo, videćemo kakvi su rezultati. Razmišljam i o sebi i svom radu, videćemo aprila da li ostajem na mestu premijera, što zavisi od mene. Sve opcije su otvorene, to može da se desi za godinu, tri ili pet", kazao je Vučićza Pink.

Premijer je ocenio da nekim stvarima u Vladi nije zadovoljan, ali nije hteo da kaže koji ministri bi mogli da napuste Vladu u aprilu.

"Kada dođe vreme za analizu, reći ću svakom ministru šta mislim o njegovom radu", kazao je Vučić, dodavši da smatra da su ministri Srđan Verbić i Ivica Dačić "veoma angažovani".

Predsednik Vlade je izrazio nadu da će Srbija u ovoj godini imati rebalans budžeta s većim prihodima i manjim rashodima.

"Ja volim energiju i rad, ne bežim od toga, volim takmičenja i utakmicu i da pokazem određene rezultate", kazao je Vučih i dodao da će Srpska napredna stranka "platiti visoku cenu teških reformi", ali da će se "boriti da ljudi razumeju da je to urađeno za dobro naroda".

"Lično ne živim nista bogatije, ne treba mi ništa od svega toga. Ponosan sam što svet gleda na Srbiju kao na predvodnika u reformama. Ako sačuvamo političku i ekonomsku stabilnost u zemlji, uveren sam u dobar rezultat", rekao je premijer.

Kako je naveo, ukoliko se započete reforme nastave, Srbija bi dve godine trebalo da postane zemlja uređenih javnih finansija, s najvišom stopom privrednog rasta u regionu i stopom nezaposlenosti nižom od 15 odsto.

"U roku od dve godine, imali bismo ukupan godišnji rast i do tri odsto, a plate i penzije bi realno bile veće za 15 odsto", dodao je Vučić.

Vučić: Opozicija živi u devedesetim

Premijer Aleksandar Vučić ponovio je da nije vreme za mitinge, ali je istakao da je to dozvoljeno sredstvo za izražavanje stavova.

On je poručio opoziciji da su oni ti koji žive u devedesetim godinama.

Vučić je, kometarišući izjave opozicionih poslanika u parlamentu povodom eventualnog mitinga SNS, rekao da su oni ti koji žive u devedesetim, da ništa ne mogu da urade i da ne razumeju šta Srbija radi.

"Jedino što razumeju je da bi oni možda imali šansu ako bi se nešto vratilo u devedesete i da sebe zamisle da su đinđić, a milionima milja su daleko od toga", rekao je Vučić i dodao da je upravo sadašnja opozicija organizovala mitinge sa sukobima.

Vučić, koji je i predsednik SNS, ponovio je da je članovima SNS poručio da nije vreme za miting već da treba da se radi, ali je istakao da je to dozvoljeno sredstvo za svakoga, ocenivši da bi "opozicija želela da ga zabrani".

"Da postoji jedan motiv za miting, to bi bilo zato da im pokažem da Srbija nije totalitarna zemlja pa da neko može da zabrani mitiing", rekao je Vučić.

On je rekao da razume članove svoje stranke koji žele da se obrane od napada, ali da je njegov posao da kao predsednik vlade jednako brine o svim građanima.

"Verujem da će u SNS imati razumevanje za takve stavove", rekao je Vučić.

On je naveo da je Srbija ušla u teške reforme, ali da radi dobar posao i da je postigla neočekivano dobre rezultate.

Koordinisana kampanja na Vojsku Srbije

Vučić izjavio je da postoji koordinisana kampanja na vojsku i da je o tome govorio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li je čudno što se pred 9. februar, kada se nastavljaju pregovori u Briselu, otvara pitanje načelnika Generaštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i Kosova.

Premijer je rekao i da na temu Parade ponosa i uzimanja snimaka VBA neće pričati.

"Nacelnika Generalštaba nismo mi postavili, niti smo ga smenili. Ne znam kako neko pomisli da će od skandala koji sami prave da uruše državu", naveo je Vučić.

On je dodao da su centri moći koji neće jaku Srbiju poznati i da im se već obraćao imenom i prezimenom.

"Govorili su da nameštamo tendere, iako je Svetska banka rekla da je sve čisto... Predavanja nam drže svaki dan, oni izadju u skupštinu i kažu stoko, djubre, ološu... Jel to novodemokratska retorika", upitao je Vučić.

Na pitanje da li ima utisak da se opozicija ujedinila u odbrani Zaštitnika gradjana Saše Jankovića, Vučić je rekao da neće govoriti o njemu jer je u temama koje je pokretao govorio i o njegovom bratu.

"Ali srećan sam kad se oko te teme ujedine Dveri i Demokratska stranka", istakao je premijer.

On je istakao da veruje institucijama sistema i da čeka šta će reći pravosudni organi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

261 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: