"Vreme da građani pokažu"

Posle kulminacije licemerja i napada, mislim da je sazrelo vreme da se traži provera raspoloženja građana, kaže funkcioner SNS Miloš Vučević.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

16:55

Default images
Foto: B92

Gradonačelnik Novog Sada, koji je juče pozvao na skup podrške vlasti, rekao je da ne misli na izbore, već na to da se vidi da li su građani za poltiku koju vodi državni vrh.

"Sada je neverovatna koncentracija napada, ne samo na vladu i premijera, već i na njegovu porodicu, ali i na vojsku i VBA. Napadaju sa više strana, od DS, preko zaštitnika građana i pojednih NVO", kaže Vučević.

Vučević je u Kažiprstu ponovio optužbe koje su iz SNS upućene demokratama proteklih dana i naveo da se u DS bave kretanjem brata Aleksandra Vučića, što je ugrožavanje njegove bezbednosti, kao i da "u napadima učestvuju oni koji svoje najbliže stavljaju na najodgovornije funkcije".

"Hajka je krenula sa nekoliko adresa. Što na Vojsku Srbije, što na VBA, a paralelno na porodicu premijera. Videćemo, ja misilm da je potreban miting i da proverimo da li imamo podršku građana", rekao je Vučević.

Navodeći da je podrška potvrđena na izborima, on je rekao da SNS-u "ne smeta politički pluralizam, rasprava i razmena mišljenja", ali da su sada na delu "neverovatni napadi i lični i politički".

Povodom kritika koje stižu iz opozicije zbog pozivanja na miting, Vučević kaže:

"Ne znam kakvi se kontramitinzi priviđaju Stefanoviću (Borislav, DS), on je izgleda ostao u devedesetim. A da li nama neko zabranjuje politička okupljanja? Ko se toga plaši?"

Na pitanje da li se izjave koje stižu prethodnih dana iz najjače stranke mogu tumačiti kao pritisak, on je rekao da ne mogu.

"Treba da razgovaramo o svemu na Predsedništvu i Glavnom odboru stranke, u jednom konstruktivnom dijalogu. Nadam se da će predsednik stranke sazvati sednicu, iako me je Vučić zvao i rekao da nije vreme za takve stvari", rekao je Vučević.

Govoreći o slučaju sa Parade ponosa i dokumentaciji koja nije dostavljena ombudsmanu Saši Jankoviću, gost Kažiprsta je rekao da je zaštitnik građana "ušao u politiku".

"Ja ga molim da radi svoj posao, zbog koga je skupo plaćen", rekao je Vučević.

Vučević je ponovio da će nadležno tužilaštvo odlučiti o dokumentaciji, koju je od VBA tražio Janković, ali je odbacio poređenje s time da je dokumentaciju o istom slučaju MUP dostavio odmah po zahtevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: