"Ne verujem u politiku 'lako ćemo'"

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da veruje u strukturne promene, težak rad i mukotrpno ozdravljenje privrede, a ne u politiku "lako ćemo".

Izvor: Tanjug
Podeli

Vučić je takvu ocenu izneo govoreći za austrijski ORF o situaciji u Grčkoj i porukama novog premijera Aleksisa Ciprasa.

"Verujem u težak rad, u teške strukturne reforme, verujem u promenu naših navika, naše svesti, u teško i mukotrpno ozdravljenje naše privrede i zato sam u tom poslu posvećen na takav način", rekao je Vučić.

Kako je naveo, po tom pitanju je bliži Nemcima, Austrijancima ili skandinavskim narodima nego što bi se poredio sa "našom braćom i prijateljima u južnoj Evropi".

Premijer je u intervju za ORF podsetio da nije Srbija slučajno jedina zemlja koja je bez pritiska bilo koga iz EU, MMF, SB, Evropske banke krenula u teške mere i reforme i mere fiskalne konsolidacije, te dodao da je "to put ozdravljenja, zato što ništa neće pasti sa neba".

"Da prihvatim da kažem narodu nećete da plaćate struju, da ću bez ekonomske podloge da povećam platu u javnom sektoru za 70 evra svima odmah, obećavam kule i gradove koje je nemoguće izvesti a da to niste zaradili - sebe doživljavam kao ozbiljnog i odgovornog čoveka i to u Srbiji da čujete nećete", rekao je premijer.

Kako je Vučić istakao, svestan je oduševljenja i kod Srba i u celom regionu zbog onoga što se desilo u Grčkoj, ali je dodao da ga on lično ne deli.

"Većina ide linijom manjeg otpora, misli 'eto stigla nam je politika lako ćemo'. Ja ne verujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspeh i sreću - ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo", rekao je premijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 229 idi na stranu