Zaharijev:Nećemo ostaviti naš narod

Na području Bosilegrada se saniraju posledice poplava, a nadležni su angažovali svu raspoloživu mehanizaciju i volontere kako bi pomogli svim ugroženima.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.01.2015.

11:58

Default images
ilustracija: Tanjug

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev rekao je da će do svakog ko ima zdravstvenih problema biti upućen lekar i da je organizovano dostavljanje hrane.

"Sve je pod kontrolom i nećemo ostaviti naš narod... Sve snage su na terenu i po priortietetima reagujemo", rekao je Zaharijev, zahvalivši se preduzeću "Puteva Srbije" na pomoći.

Najveću štetu napravio je sneg koji se topio i slivao sa okolnih brda u lokalne potoke, a na jednom mestu je proradilo i klizište na čijem saniranju će biti anzažovani inžinjeri "Puteva Srbije".

On je dodao i da je u prethodna dva dana, od 57 trafo stanica koje nisu radile na području opštine u funkciju vraćeno njih 35 i da se radi na potpunoj stabilizaciji stanja s obzirom da je sneg polomio više od sedamdeset bandera.

"Glavna reka nam nije nanela štete već pritoke koje su, kada se topio sneg u brdima, napravile haos na seoskim područjima posebno u romskom naselju i prema selu Milevci", rekao je Zaharijev.

Prema njegovim rečima, na nekim mestima "prosto kao da nije postojao put i sad se nalaze krateri od metar dubine".

On je naveo da se juče pojavilo i jedno klizište i da su se dve kuće "otkinule", dodajući da je od "Puteva Srbije" zatražio ekipe inžinjera za njihovu sanaciju.

"Sa štabom za vanredne situacije na noge smo digli sve što imamo i čime raspolažemo - javna preduzeća, sportsko društvo, volontere... ekipe su stalno na terenu", rekao je Zaharijev.

U petak popodne i uveče na područje juga Srbije zbog padavina i topljenje snega došlo je do izlivanja više lokalnih reka, a na pojedinim lokacijama pojavljivala su se i klizišta.

Situacija je tokom vikedna postepeno normalizovana, a načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je za B92 da se prati situacija na rekama u poplavljenim područjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: