Ombudsman morao da dobije dokumenta

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je Ombudsman Saša Janković morao da dobije dokumenta o incidentu na prošlogodišnjoj Paradi ponosa.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je takođe istakao da ako je tačno da Janković nije dobio dokumenta, da je neko kriv za to.

"I to je moj stav", rekao je Vučić istakavši da u to pitanje ne želi da ulazi dok Tužilaštvo ne bude donelo odluku i dok sud ne donese presudu.

Gostujući na TV Prva, premijer je podsetio na sve što je, kako je rekao, istrpeo gledajući kako mu prebijaju brata, "kako mu lome kičmu" i optužuju ga da je za nešto kriv, iako on nijednom nije uzvratio, ne zato što je slab, već zato što je reč o državnim organima".

"Kada sve to vidite, najbolje je da se isključite iz toga i da ćutite, da sačekate da državni organi donesu svoju odluku. Tužilaštvo će da da svoj sud i kakav god da bude sud suda, ja ću to apsolutno prihvatiti", rekao je Vučić i dodao:

"Osudiću i reći: 'Svoga brata volim najviše na svetu, ali izgleda da si ti kriv Andrej… Zakoni su jači i od tebe. i od mene, od svakog drugog u ovoj zemlji, ali nadam se i od Zaštitnika građana'".

Na pitanje, koje takođe postavlja Zaštitnik građana, zašto ga štite Kobre, premijer je rekao da je to zato što im veruje i zbog manjih troškova.

Ombudsman Saša Janković je objavio na svom sajtu deo dokumenata na osnovu kojih je, kako je ranije izjavio, podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije, posle sukoba sa pripadnicima Žandarmerije tokom Parade ponosa.

Tim dokumentima, navedeno je na sajtu, demantuju se tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je rekao da izneti navodi o incidentu postoje samo u izjavama Žandarmerije i da Sektor unutrašnje kontrole ni u jednom trenutku ne tvrdi ono što u svojim izjavama iznosi ombudsman.

Stefanović je ponovio da je ombudsman objavio samo izveštaje pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u incidentu tokom Parade ponosa, a ne stav MUP-a.

Kako je za B92 rečeno, policija i VBA do ponedeljka imaju rok da dostave informacije Odboru za bezbednost o navodima ombudsmana, a MUP je u petak objavio službenu belešku jednog od pripadnika policije i krivične prijave koje su podnete protiv njega i još šestorice učesnika incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 229 idi na stranu