Stefanović: Janković je pogrešio

Beograd -- Nebojša Stefanović ponovio je da je ombudsman objavio samo izveštaje pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u incidentu tokom Parade ponosa, a ne stav MUP.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je istakao da MUP više neće učestvovati u toj polemici.

"Znam da je nekim ljudima žao što se ispostavilo da Janković nije u pravu... Janković je pogrešio", rekao je Stefanović novinarima.

On je dodao i da ombudsman, kad sledeći put bude imao pitanja za MUP, može slobodno da pozove i da će mu sve biti objašnjeno, pri čemu neće biti nikakvih problema.

"Ni Saša Janković ni bilo ko drugi neće utvrđivati šta je stav MUP-a", naglasio je Stefanović, objasnivši da u MUP-u postoji za to zakonska procedura koja se poštuje.

Stefanović je naveo i da "dalje više neće učestvovati u tome", dodavši da je više puta rekao šta je imao o tom slučaju.

On je napomenuo i da neće dozvoliti da se MUP provlači kroz medije na neprimeren način.

Zaštitnik građana Saša Janković juče je objavio na svom sajtu deo dokumenata na osnovu kojih je, kako je ranije izjavio, podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije, posle sukoba s pripadnicima Žandarmerije tokom Parade ponosa.

Tim dokumentima, navedeno je na sajtu, demantuju se tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića koji je rekao da izneti navodi o incidentu postoje samo u izjavama Žandarmerije i da Sektor unutrašnje kontrole ni u jednom trenutku ne tvrdi ono što u svojim izjavama iznosi ombudsman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 229 idi na stranu