Milanović:Dobrodošlica za Kitarović

Zagreb -- Hrvatski premijer Zoran Milanović danas je u ime vlade novoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović poželeo dobrodošlicu.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je predsedniku u odlasku Ivi Josipoviću izrazio vladinu zahvalnost za "časno i uzorno" obavljanje dužnosti na čelu države u prethodnom petogodišnjem mandatu.

Premijer je poručio da će vlada sa novoizabranom šeficom države sarađivati u okviru zakona, kao i do sada.

"U tome smo striktni, tako funkcionišemo i tako će biti i ubuduće", naveo je Milanović na početku sednice vlade, prenela je Hina.

Dodao je da je vlada s Josipovićem u okviru oblasti saradnje koja postoji između predsednika i vlade, koje su malobrojne, a neke od njih važne, sarađivala "jako dobro", uveren da će tako biti i ubuduće.

Milanović je, trakođe, istakao da kao predsednik vlade poziva i stoji na raspolaganju Grabar Kitarović svakog četvrtka, odmah nakon inauguracije, za razgovor i informaciju o tome šta je vlada radila u protekle tri godine i šta će raditi u sledećih godinu dana, kao i o tome po čemu smatra da je aktuelna vlada dobra i puno bolja od prethodne dve.

"Ali, tu se mišljenja uvek mogu razilaziti. Mi imamo svoje argumente i otvoreni smo za razgovor", jasan je premijer najmlađe članice Evropske unije.

Precizirao je da poziv za razgovor upućuje formalno on, a da su vrata vlade otvorena.

"Vlada je radno i političko telo, ona se po pravilu sastaje četvrtkom, tu smo", rekao je Milanović.

Kada je u pitanju želja nove predsednice za preseljenjem rezidencije u Visoku ulicu u Zagrebu, naveo je da vlada toj želji "teško može da ne udovolji".

"Što se nas tiče, ta selidba može da počne odmah posle inauguracije, praktično prvi dan. Ako je to u duhu štednje za koju se zalaže vlada, tim bolje", smatra Milanović.

Prema hrvatskom zakonu, Grabar Kitarović će na dužnost stupiti poslednjeg dana mandata odlazećeg predsednika Josipovića, koji je petogodišnji mandat preuzeo 19. februara 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu