"Antiregionalna politika Kitarović"

Beograd/Zagreb -- Predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac kaže da u narednih godinu dana ne očekuje bolje odnose Srbije i Hrvatske.

Izvor: Blic, Tanjug
Podeli

''Odnosi Srbije i Hrvatske sigurno se neće poboljšati još najmanje godinu dana'', rekao je Pupovac za današnji ''Blic'' komentarišući pobedu Kolinde Grabar Kitarović na predsedničkim izborima u Hrvatskoj.

Prema njegovom mišljenju, Kitarović neće menjati politiku koja joj je donela pobedu.

''Radiće protiv vlade u Zagrebu i na antiregionalnoj politici. Takođe će nastojati da zaštiti Hrvate u Srbiji, ali i da kontroliše proces pridruživanja Srbije EU'', smatra Pupovac.

Reagujući na izjavu u kojoj je novoizabrana predsednica istakla da će se boriti da prava manjina u Hrvatskoj budu još veća, a da ništa manje neće tražiti za Hrvate u "Srbiji, Vojvodini i drugim susednim zemljama", čime je Vojvodinu ''odvojila'' od Srbije, Pupovac je istakao da je ta vrsta lapsusa češća kod predstavnika HDZ-a nego kod drugih stranaka u Hrvatskoj.

''To je lapsus koji u drugim zemljama ne bi bio moguć. I lapsus koji u drugim strankama ne bi bio moguć, ali u HDZ-u jeste'', ocenio je Pupovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu