O čemu su pričali Vučić i Davenport

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić i šef Delegacije EU Majkl Davenport saglasili su se da je 2015, kada je reč o evropskim integracijama, važna godina za Srbiju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako je saopšteno, Vučić je na sastanku istakao da je pitanje očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana od ključnog značaja za Srbiju.

Davenport je izneo stavove EU o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i drugim pitanjima od regionalnog značaja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer Srbije je zatražio podršku Evropske unije za davanje saglasnosti na plan restrukturiranja "Železare Smederevo" i biznis plan budućeg investitora, odnosno američke kompanije "Esmark", da bi Republika Srbija bila u mogućnosti da uputi državnu pomoć.

Kako se navodi, susret Vučića i Davenporta prvi je prvi u nizu redovnih sastanaka ove godine.

U saopštenju se ne navodi da li je tema današnjeg sastanka bila i medijska situacija u Srbiji.

Vučić je pre nekoliko dana optužio Davenporta i EU da su dali pare novinarima Balkanske istraživačke mreže (BIRN) da pišu protiv Vlade Srbije, pošto je ta redakcija objavila tekst u kom opisuje nepravilnosti u postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

Premijerove tvrdnje odbacila je portparolka EU Maja Kocijančič, posle čega ju je Vučić optužio da pokušava da ga ućutka.

U tekstu BIRN-a pod naslovom "Ispumpavanje kopa i budžeta" navodi se da je Elektroprivreda Srbije za ispumpavanje vode iz Rudarskog basena Kolubara angažovala konzorcijum bez iskustva, čime je znatno uvećala cenu tog posla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu