O čemu su pričali Vučić i Davenport

Premijer Aleksandar Vučić i šef Delegacije EU Majkl Davenport saglasili su se da je 2015, kada je reč o evropskim integracijama, važna godina za Srbiju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.01.2015.

15:06

Default images
Foto: Tanjug/Arhiva

Kako je saopšteno, Vučić je na sastanku istakao da je pitanje očuvanja političke i ekonomske stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana od ključnog značaja za Srbiju.

Davenport je izneo stavove EU o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i drugim pitanjima od regionalnog značaja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer Srbije je zatražio podršku Evropske unije za davanje saglasnosti na plan restrukturiranja "Železare Smederevo" i biznis plan budućeg investitora, odnosno američke kompanije "Esmark", da bi Republika Srbija bila u mogućnosti da uputi državnu pomoć.

Kako se navodi, susret Vučića i Davenporta prvi je prvi u nizu redovnih sastanaka ove godine.

U saopštenju se ne navodi da li je tema današnjeg sastanka bila i medijska situacija u Srbiji.

Vučić je pre nekoliko dana optužio Davenporta i EU da su dali pare novinarima Balkanske istraživačke mreže (BIRN) da pišu protiv Vlade Srbije, pošto je ta redakcija objavila tekst u kom opisuje nepravilnosti u postupku izbora firme koja će obaviti ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava - Zapadno polje".

Premijerove tvrdnje odbacila je portparolka EU Maja Kocijančič, posle čega ju je Vučić optužio da pokušava da ga ućutka.

U tekstu BIRN-a pod naslovom "Ispumpavanje kopa i budžeta" navodi se da je Elektroprivreda Srbije za ispumpavanje vode iz Rudarskog basena Kolubara angažovala konzorcijum bez iskustva, čime je znatno uvećala cenu tog posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: