Vučić: Izjava oštra, ali pravedna

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će i dalje sarađivati sa šefom Delegacije EU Majklom Davenportom jer je to njegova "obaveza" kao predsednika Vlade.

Izvor: Beta

Utorak, 13.01.2015.

17:15

Default images
Foto: Tanjug

"Imao sam redovan sastanak sa Davenportom, ovaj put na njegovu inicijativu, ali to nije naročito važno. Sastanak je bio korektan, usaglasili smo se da je 2015. ključna za Srbiju i njen napredak, ne samo za evropske integracije, već njenu regionalnu, političku i ekonomsku stabilnost", kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je kazao da je njegova izjava da Davenport i EU "daju pare novinarima Balkanske istraživačke mreže (BIRN) da pišu protiv Vlade Srbije" bila oštra, ali pravedna i pravična.

"Sve što sam govorio to mislim i nisam ja u afektu i naprečac reagovao nikada. Oni sami kažu da ih plaćaju, ali oni kažu jednu drugu formulaciju, 'mi ih plaćamo, ali ne utičemo na uređivanje'. Da sam ja to rekao, smejali biste mi se. Ja neću da se smejem, ja im verujem", naveo je premijer.

Vučić je zahvalio Svetskoj banci, koja se izjasnila o postupku odabira firme za isušivanje Tamnave i navela da je on bio u skladu s propisima.

Rekao je da je njen stav bio "mnogo brutalniji" od njegovog.

O saopštenju Delegacije EU da nijedna zemlja ne može da postane članica Unije ukoliko nije u stanju da garantuje slobodu izražavanja, premijer je kazao da Srbija "garantuje i uvek će garantovati slobodu izražavanja, medijske slobode i kritike".

Neću reagovati na namerne lapsuse

Vučić izjavio je danas da Srbija želi uspešno da saradjuje sa Hrvatskom i da ne želi da reaguje na "namerne lapsuse" novoizabrane predsednice
Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

"Moj odgovor nekim dobronamernim ljudima koji traže oštru i žestoku reakciju na namerne lapsuse - moram da kažem da neće dobiti tu reakciju", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, čestitajući gradjanima Hrvatske i Grabar Kitarović na pobedi.

On je istakao da Srbija želi uspešnu saradnju sa Hrvatskom i da to što se "ponekad pravimo da ne čujemo i to što ne reagujemo na svaku provokaciju" odraz je snage Srbije, a ne njene slabosti.

"To je odraz naše odgovornosti, a ne neodgovornosti i odraz je naše želje da imamo što je moguće bolje odnose u regionu", istakao je Vučić.

Kolinda Grabar Kitarović je u svom pobedničkom govoru rekla da će se boriti za prava manjina u Hrvatskoj i tražiti da ona budu što veća, ali da ništa manje neću tražiti "ni za Hrvate u Srbiji i Vojvodini i u drugim susednim zemljama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: