"Milanović mi nije ni čestitao"

Nova predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da joj hrvatski premijer Zoran Milanović nije čestitao pobedu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.01.2015.

14:51

Default images
Foto: Beta/Hina, arhiva

Nakon izbora za predsednicu Hrvatske, prvu u istoriji države, Kolinda Grabar Kitarović je za Novu TV otkrila da joj premijer Zoran Milanović nije čestitao pobedu i poručila da će ga nazvati ukoliko on to ne učini u nekoliko narednih dana.

Za razliku od Milanovića, aktuelni predsednik Ivo Josipović i protivkandidat u trci za mesto na Pantovčaku, nazvao ju je i čestitao pobedu.

"Razgovarali smo vrlo kulturno, vrlo civilizovano, vrlo normalno. Razgovaraćemo i dalje. Ja cenim njegov rad kao bivšeg predsednika Republike Hrvatske. Cenim isto tako i njegove birače koji su dali glas njemu u ovom krugu", navela je Kolinda Grabar Kitarović.

Kako je naglasila, prenosi "Jutranji list", ne želi biti "isključiva, već uključiva".

"Želim okupljati, a ne deliti. Krenućemo polako u razgovore o jednoj normalnoj, civilizovanoj predaji kancelarije", izjavila je novoizabrana predsednica najmlađe članice Evropske unije.

Prema hrvatskom zakonu, na dužnost će stupiti poslednjeg dana mandata odlazećeg predsednika Josipovića, koji je petogodišnji mandat preuzeo 19. februara 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: