HR će biti najrazvijenija na svetu

Hrvatska će biti najrazvijenija zemlja sveta, poručila je nova predsednica Kolinda Grabar Kitanović, koja je dodala da ih posao čeka već večeras.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 11.01.2015.

23:26

Default images
Foto: Beta/HIna

Kolinda Grabar Kitarović, koja je večeras izabrana za prvu predsedinicu Hrvatske, poručila je nakon što je Državna izborna komisija objavila prve nepotpune rezultate, da će raditi za Hrvatsku kako bi ona bila među najrazvijenijim zemljama EU i sveta.

"Dragi hrvatski državljani, dobro veče svima u veličanstvenoj noći u kojoj smo ostvarili pobedu za našu voljenu Hrvatsku. Kad sam krenula u ovu bitku, mnogi su mi govorili što ti to treba. Ja se ne predajem i tako ćemo raditi za Hrvatsku. Ne dam da mi niko kaže da Hrvatska neće biti bogata. Hrvatska će biti najrazvijenija zemlja EU i sveta. To vam obećavam", poručila je ona.

"Nema mjesta trijumfalizmu nego veselju i radosti. Posao nas čeka već večeras. Idemo raditi za boljitak domovine", dodala je i zatim se zahvalila stranci i svim koalicionim partnerima kao i svima koji su joj pomogli.

Zahvalila se i protivkandidatima.

"Svi mi želimo bolju Hrvatsku", rekla je predsednica i pozvala one koji su dali glas Josipoviću da budu deo njenog tima.

"Dosta je podela. Ujedinimo se. Ujedinimo svoje domoljublje. Ljubav i veru prema domovini", poručila je Kitarović.

Nakon toga je s okupljenima u štabu zapevala pesmu 'Zovi samo zovi', prenosi Jutarnji list.

"Borićemo se za Hrvatske nacionalne interese jer ovo je Hrvatska, a ne regija. Brinućemo o našoj Hrvatskoj, o našim ljudima, o našim penzionerima i nezaposlenima", poručila je predsednica.

Novoizabrana predsednica na dužnost po zakonu stupa poslednjeg dana mandata odlazećeg predsednika Ive Josipovića, koji je petogodišnji mandat preuzeo 19. februara 2010. godine, podseća Jutarnji list.

Nakon obrađenih 99,59 posto biračkih mesta, Kolinda Grabar Kitarović vodi s 50,43 odsto glasova, dok Ivo Josipović ima 49,57 odsto glasova.

"Za rešenje otvorenih pitanja sa susedima"

Novoizabrana predsednica Hrvatske poručila je da će se zalagati za rešavanje otvorenih pitanja sa susedima koje je pozvala na dijalog.

"Pozicioniraćemo se u EU i NATO kako zaslužlujemo, obnovićemo strateška partnerstva, kao što je ono s našom prijateljicom Nemačkom, rešavaćemo otvorena pitanja sa susedima i pozivam ih na dijalog da ta pitanje prestanemo da podmećemo pod tepih", rekla je Grabar Kitarović u pobedničkom govoru u Hipo centru u Zagrebu.

Ona je rekla da će se boriti za unapređenje prava manjina, ali da "ništa manje" neće traziti za Hrvate u Srbiji i dodala da će se zalagati i za ravnopravnost Hrvata u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: