ID: Počeli smo od Francuske

Islamska država je preuzela odgovornost za terorističke napade u Parizu i zapretila da su Velika Britanija i SAD sledeće na udaru.

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

14:18

Default images
Foto: Beta/AP (arhiva)

"Počeli smo operacijom u Francuskoj, za koju preuzimamo odgovornost. Sutra će biti u Britaniji, Americi i drugima", rekao je islamski sveštenik i jedna od lidera IS Abu Saad al Ansari na propovedi u iračkom gradu Mosulu, koji kontroliše Islamska država, kako prenosi izraelski list "Haarec".

"To je poruka svim zemljama koje učestvuju u koaliciji predvođenoj SAD koja je ubila članove Islamske države", zapretio je on.

Istovremeno, penzionisani američki general Tomas Mekinerni izjavio je za Foks njuz da ne mora obavezno da znači da IS stoji iza napada u Francuskoj samo zato što je Al Ansari dao ovakvu izjavu i da postoji mogućnost da ovaj pokret sve to govori u propagandne svrhe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: