Doček na trgovima Beograda, NS...

Brojni građani dočekali su Novu godinu na trgovima. U Beogradu je bilo tri bine, koncerte su priredili i Novi Sad, Čačak, Kruševac... Na Zlatiboru 50.000 ljudi.

Izvor: B92, RTS

Četvrtak, 01.01.2015.

00:45

Default images
Foto: Tanjug

Ove godine Srbija je skromnije dočekala Novu godinu.

Neki gradovi, čak i oni veliki kao što su Kragujevac i Niš, zbog štednje odlučili su da ne priređuju tradicionalni doček na ulicama.

Iako je temperatura bila desetak stepeni ispod nule, to nije sprečilo Beograđane i goste prestonice da Novu 2015. dočekaju na tri gradska trga u Beogradu.

Najviše posetilaca bilo je ispred Doma Narodne skupštine, gde su pevali i Nikola Rokvić, Emina Jahović i Vlado Georgiev.

Uz odbrojavanje poslednjih sekundi stare godine, nebo nad Beogradom obasjao je veličanstveni vatromet koji je pratilo više hiljada okupljenih na koncertu, ali i svi Beograđani koji su Novu godinu dočeli u restoranima, na ulici, u porodičnom okruženju, ali i oni koji su Novu godinu dočekali na radnim mestima.
Foto: Tanjug
Najviše građana pratilo je koncert Vlade Georgieva, sa kojim su ušli u Novu 2015. dok su na druga dva trga nastupale Neverne bebe, di-džej Marko Nastić, Kiki Lesendrić, Balkanika...
Koncert na Trgu (Foto: Tanjug)
U naš glavni grad za Novu godinu je pristiglo mnogo stranaca, a među njima veliki je broj Bugara. Prema procenama, došlo je oko 100.000 turista.

U Subotici valcer, u Jagodini pivo i kobasice...

Mladi ispred Skupštine Srbije (Foto: Tanjug)
Građani Subotice, po izuzetno hladnom vremenu, dočekali su Novu 2015. godinu uz taktove valcera “Na lepom plavom Dunavu” i višeminutni vatromet.
Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu više stotina Subotičana zabavljaju Dejan Cukić i Spori ritam bend, pre kojih je nastupao Vegaš šou bend iz Mađarske.

Mraz i veoma hladno vreme nisu sprečili oko dve hiljada Jagodinaca i stanovnika drugih gradova Pomoravskog okruga da na Gradskom trgu u Jagodini, uz folk muziku, dočekaju 2015. godinu.

Za organizaciju se pobrinula Skupština grada, koja je sve prisutne počastila pivom Jagodinske pivare i sendvičima punjenim roštiljskim kobasicama. Pivo se točilo na tri mesta, a točioci su rekli Tanjugu da je popijena "jedna cisterna od oko 10.000 litara piva".

U prvim minutima nove godine upriličen je raskošan vatromet.

U Kragujevcu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na trgu, ali je tradicionalno, s krova gradske uprave organizovan vatromet. Dolazak 2015. godine obeležili su i brojni vatrometi u privatnoj režiji.
Novi Sad (Foto: Tanjug)
Vatromet je u ponoć zasijao iznad Gradske kuće u Novom Sadu.

Grad Novi Sad je ove godine, deseti put zaredom, organizovao doček Nove godine, a na dve bine - na Trgu slobode ispred Gradske kuće i maloj u Ulici Laze Telečkog, nastupili su Garavi sokak, Frajle, Crvena jabuka i brojni di-džejevi.
Foto: Tanjug
Više od 50.000 ljudi dočekalo je Novu godinu na Zlatiboru, na trgu gde je nastupio Zdravko Čolić, kao i u prepunim brojnim zlatiborskim hotelima i klubovima. U Kruševcu se slavilo takođe na trgu, gde je nastupao Hari Mata Hari.

Na gradskom trgu Široka čaršija u Leskovcu Novu godinu je, uz trubače, grupu Kerber i vatromet dočekalo oko hiljadu i po građana. Pored Leskovčana, proslavi na otvorenom prisustvovali su turisti iz Bugarske, Makedonije, Slovenije i Republike Srpske .

U Čačku se slavilo na trgu, uz zvuke trube, mada, zbog hladnoće, sa manjim brojem građana nego ranijih godina. U ovom gradu bilo je minus dvadeset. I u Čačak je došlo dosta stranaca, pa je grupa Bugara nazdravljala dva puta - u 23 sata kada je Nova godina stigla u njihovu zemlju, a i u ponoć, sa nama.

Pirot je takođe za svoje građane i posetioce pripredio koncert u centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: