"Manje za projekte srpskih opština"

Ministar administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ljubomir Marić kaže da je budžet tog ministarstva za 2015. smanjen, što nije dobro za srpske opštine

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2014.

23:22

Default images

Marić je izjavio da je budžet tog ministarstva za 2015. smanjen što će otežati sprovođenje projekata u lokalnim samoupravama, posebno u srpskim sredinama na Kosovu.

Marić je za agenciju Beta rekao da Skupština Kosova nije prihvatila predlog poslanika Srpske liste za izmenu budžeta Kosova za 2015. godinu za to ministarstvo, kao i da je smanjen iznos kapitalnih investicija za sve opštine južno od reke Ibar.

"S obzirom na to da su opredeljena sredstva isključivo za četiri opštine na severu Kosova, traženo je od Komisije za budžet i finansije Skupštine Kosova da se amandmanom izmeni i uveća predloženi budžet za naše ministarstvo u iznosu 900.000 evra", rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, zahtevi poslanika Srpske liste u kosovskom parlamentu o izmeni budžeta za 2015. godinu su realni i odnose se prevashodno na opštine Parteš i Klokot koje ne mogu da opstanu s tako usvojenim budžetom.

"Problem je i sa četiri opštine na severu Kosova čiji budžeti ostali na nivou 2014. godine. Zbog takve situacije neosporno da se postavlja pitanje kako će te četiri opštine profunkcionisati punim kapacitetom", rekao je Marić.

Marić je ocenio da bi problemi mogli da se prevaziđu jedino ako bi se naknadno obezbeđenim sredstvima premostio period do rebalansa budžeta.

"Rebalans budžeta morao bi da bude dobro pripremljen i da obuhvati sve realne potrebe", rekao je Marić i dodao da je takva obećanja i dobio te da sada ostaje samo da ona budu i sprovedena u delo.

Premijer Kosova Isa Mustafa rekao je ranije za agenciju Beta da će biti rešeni zahtevi poslanika Srpske liste u kosovskom parlamentu, odnosno da će deo zahteva biti rešen odlukama Vlade Kosova, a neki rebalansom budžeta za 2015. godinu.

Šef poslaničkog kluba Srpske liste u Skupštini Kosova Saša Milosavljević kazao je ranije da su svi zahtevi Srpske za izmene budžeta Kosova za 2015. godinu bili dogovoreni s partnerom vladajuće koalicije.

On je rekao da nijedan od tih zahteva za izmene sada već usvojenog kosovskog budzeta za 2015. godinu nije bio prihvaćen na skupstinskim komisijama, zbog čega poslanici Srpske nisu učestvovali u radu Skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: