DC dobio spor s JP Poslovni prostor

Društveni centar (DC) iz Novog Sada dobio je sudski spor s JP Poslovni prostor i vraćeni su im ključevi baraka u naselju Kineska četvrt iz kojih su izbačeni.

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2014.

22:56

Default images

"Ovo je tek početak i mnoge su kušnje pred nama. Hvala svima koji su se borili sa nama i svima koji su nas podržavali u naporima da sačuvamo ovo mesto i duh koji tu živi", naveli su aktivisti na Fejsbuk profilu centra.

Izvršitelji Poslovnog prostora su 21. avgusta 2014. zapečatili prostorije DC-a i iz njega izbacili aktiviste bez ikakvog prethodnog upozorenja ili dijaloga, posle čega je protiv njih pokrenuta tužba.

Aktivisti DC-a protestovali su u nekoliko navrata, tokom četiri meseca, zbog izbacivanja.

Protekle dve godine od kako su aktivisti "zauzeli" napuštenu zgradu, sredili su enterijer i dvorište i u njemu organizovali 150 kulturnih događaja, koncerata, filmskih projekcija i humanitarnih akcija.

Inicijativa da se napušteni prostori u Novom Sadu daju mladima, nevladinim organizacijama i umetnicima na korišćenje, počela je posle "zauzimanja" kasarne Arčibald Rajs, 22. decembra 2011, ali od tada se jos niko iz gradskih vlasti nije odazvao na te zahteve s konačnim rešenjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: