Region pod snežnim pokrivačem

Širom Hrvatske je sinoć počeo da pada gust sneg, a tokom noći se u mnogim krajevima stvorio vrlo vidljiv snežni pokrivač, objavili su hrvatski mediji.

Izvor: B92

Nedelja, 28.12.2014.

11:18

Default images

Sneg je pokrio i veći deo Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U Zagrebu je do jutros napadalo čak 20 centimetara snega, koji je prekrio i ostale hrvatske gradove: Bjelovar (21 cm), Krapinu (18 cm), Varaždin (14 cm), Kutinu (10 cm), Sisak (9 cm), Karlovac (5 cm), Osijek (3 cm) i Rijeku (2 cm).

"Slobodna Dalmacija" je javila da su sinoć bele pahulje počele da padaju i u većem delu Dalmatinske zagore.

Hrvatski autoklub (HAK) je saopštio da je jutros u većem delu Hrvatske saobraćaj zbog snega otežan, a moguća je poledica, posebno na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

U Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Lici povremeno duva jak vetar, navode u HAK-u, uz upozorenje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U "Zagrebačkom električnom tramvaju" kažu da tramvajski saobraćaj teče nešto sporije, ali bez ikakvih poteškoća. Na čitavom području Zagreba se vozi sporije, objavio je portal Index.hr.

U CG najhladniji Žabljak i Nikšić

Sneg je prekrio veći deo Crne Gore, sva mesta, osim Podgorice i gradova na primorju, a najhladnije je u Žabljaku i Nikšiću, sa temperaturom od minus četiri stepena.

Cetinje, sa 33 centimetra visokim snegom, i dalje je na vrhu liste "belih gradova", a slede Kolašin sa 20 i Nikšić s 19 centimetara. U Žabljaku, Šavniku i Andrijevici sneg je napadao do 15 centimetara visine, a po desetak centimetara je u Beranama, Plavu, Pužinama, Rožajama i Pljevljima. Svega tri centimetra snega palo je u Bijelom Polju.

Meteorolozi su za danas popodne najavili novi talas zahlađenja i pojačane padavine, uglavnom sneg i susnežicu.

Prognoze kažu da će se temperature vazduha iduće sedmice u severnom delu Crne Gore spuštati i do minus 20 stepeni.

Zasad, zbog snega, otežano se saobraća na putu između Nikšića i Žabljaka, kao i na delu magistrale od Cetinja do Budve.

Snežne padavine su jutros zabelele mnoga mesta u Srbiji, a zbog snega i leda na putevima neophodna je oprezna vožnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: