"ZSO će imati izvršna ovlašćenja"

Priština -- Lider liste "Srpska" Aleksandar Jablanović najavio je da će za nekoliko meseci biti formirana Zajednica srpskih opština i da će ona imati izvršna ovlašćenja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Očekuje se da će Zajednica srpskih opština imati zasebni budžet i da će funkcionisati po "drugim pravilima i zakonima od onih koji vladaju u drugim delovima Kosova".

Osnivanja Zajednice, onako kako su to zahtevali politički predstavnici Srba, za taj dnevnik je potvrdio lider liste "Srpska" Aleksandar Jablanović, dva dana posle izjave premijera Ise Mustafe, koji je rekao da uslovi "Srpske" nisu štetni za Kosovo.

Ta izjava Mustafe je izazvala oštro reagovanje opozicionih predstavnika koji kažu da se tako legalizuje izvršna vlast Zajednice srpskih opština.

Jablanović nije želeo da iznese detalje o tome šta će predstavljati ta Zajednica niti je govorio o njenim ovlašćenjima, ali je rekao da je to nešto što su tražili i stranci i da je treba formirati što pre.

"Formiranje Zajednice je u interesu svih strana. To je i zahtev međunarodne zajednice i nešto što je proisteklo iz Briselskog sporazuma, a što su potpisali i albanski političari", rekao je Jablanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1502 idi na stranu