Šta se desilo s porodicom u Srbiji

Beograd -- Aktuelna debata u Srbiji o zabrani fizičkog kažnjavanja dece pokazuje da raspravljamo o nečemu o čemu ne bi trebalo, izjavio je zaštitnik građana.

Izvor: Tanjug
Podeli

Saša Janković je dodao da bismo morali da se zapitamo šta se dogodilo s porodicom i roditeljima u Srbiji.

"Prava tema je kako se došlo do toga da roditelji više nemaju dovoljno vremena za svoje dete, da ne znaju kako da izađu na kraj sa nemotivisanim profesorima, internetom…i kako onda svoje frustracije i nemoć iskaljuju na svom detetu. Sama zabrana neće doneti ništa ako ne rešimo taj problem”, rekao je Janković na konferenciji “Svet u 2015”.

Ljudska prava su temelj stabilnosti čovečanstva, jer jedno društvo neće moća da ostvari sigurnost i stabilnost čak i ako ekonomija funkcioniše, ukoliko sistem poštovanja ljudskih prava nije uspostavljen na pravi način, rekao je Janković.

On je naglasio da danas mnogi u zapadnim demokratijama smatraju da je u domenu ljudskih prava urađeno sve što je bilo moguće, ali su pokreti nezadovoljstva ljudi, koji se pokreću u raznim zapadnim zemljama poslednjih godina, pokazali da problem postoji, iako ljudi često nisu u stanju da ga artikulišu na pravi način.

"Siguran sam da ljude koji se osećaju poniženo, otuđeno, osećaju subjektivnu nepravdu, je mnogo lakše regrutovati za neoprostive stvari kao što je terorizam”, istakao je on.

Prema njegovim rečima, današnji međunarodni sistem ljudskih prava koncipiran je pre više od 50 godina, a međunarodni standardi, onako kako su napisani, u različitim zemljama imaju različit efekat - često negativan.

Društvo

Petarde - opasna zabava

Novi Sad -- Pred novogodišnje praznike mogu se čuti brojni apeli i upozorenja da bi pirotehniku trebalo kupovati od ovlašćenih prodavaca i koristiti je prema uputstvu.

Društvo sreda 31.12. 20:43 Komentara: 15
strana 1 od 270 idi na stranu