Poslanici ignorisali "Zojin zakon"

Srpsku javnost neprijatno je iznenadila odluka većine poslanika u Skupštini Srbije, da ne glasaju za stavljanje ''Zojinog zakona” na dnevni red zasedanja.

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

23:47

Default images

Poslanici vladajuće većine nemaju pravi odgovor na pitanje zašto na dnevni red nije stavljen predlog, koji bi olakšao odlazak dece obolele od retkih bolesti na lečenje u inostranstvo.

Iako su poslanici bili u sali Skupštine Srbije, većina se uzdržala od glasanja za stavljanje "Zojinog zakona" na dnevni red, javlja N1.

Taj zakon obavezuje lekare da, ako šest meseci ne uspeju da dijagnostifikuju bolest deteta u našoj zemlji, to moraju da urade u inostranstvu, ali i olakšava odlazak dece obolele od retkih bolesti na lečenje van granica zemlje.

Incirali su ga roditelji osmogodišnje Zoje Mirosavljević, koja je preminula od Batenove bolesti.

Pre 20. januara nema ni komisije za nestale bebe?

Na dnevni red Skupštine Srbije ne stiže ni formiranje nezavisne komisije, koja bi trebalo da otkrije sudbinu nestalih beba.

Iako je ministar zdravlja Zlatibor Lončar obećao da će ta komisija biti formirana do 15. decembra, to se nije dogodilo. Ipak, N1 nezvanično saznaje da se to neće dogoditi pre 20. januara.

Komisije nema, a nema ni objašnjenja - zašto se ponovo kasni sa sprovođenjem odluke Evropskog suda, koji je naložio da se utvrdi istina o bebama za koje roditelji tvrde da su ukradene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: