Šarović:Šešelj završio posao u Hagu

Beograd -- Šešelj se neće dobrovoljno vratiti u Hag, a za dalje poteze treba pitati predsednika Nikolića i premijera Vučića, kaže zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.

Izvor: Beta
Podeli

"On (Šešelj) je svoj posao u Hagu završio. Kako će i šta će dalje, pitajte Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića", kazao je Šarović agenciji Beta povodom zahteva Tužilaštva Haškog tribunala da raspravno veće vrati optuženog Šešelja s privremene slobode u Srbiji.

Šarović je ocenio da je konstataciju Tuzilaštva kako je Šešelj "potkopao duh odluke o privremenom oslobđanju" smešna.

"Taj koji je formulisao takvu konstataciju nema veze sa pravom, on mora da je završavao fakultet zajedno sa Tomislavom Nikolićem", kazao je Šarović.

U podnesku Tužilaštvo konstatuje da je Šešelj svojim ponašanjem u Srbiji "potkopao" duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na sopstvenu inicijativu, "iz humanitarnih razloga" donelo raspravno veće predsedavajućeg Žana Kloda Antonetija.

Tužilaštvo zahteva da ta odluka bude opozvana, da Šešelju bude naloženo da se vrati u Hag i da se, potom održi rasprava o njegovom zdravstenom stanju i uslovima pod kojim bi, eventualno, ponovo mogao biti privremeno oslobođen.

Vojislav Šešelj je nakon gotovo 12 godina provedenih u Hagu, bez zvanične presude, 12. novembra došao u Srbiju, a na osnovu odluke raspravnog veća Tribunala.

strana 1 od 232 idi na stranu