"Vilson neće dobiti otpremninu"

Gradonačelnik Fergusona saopštio je da policajac Daren Vilson, koji je ubio crnog tinejdžera i izazvao proteste širom SAD, neće dobiti otpremninu.

Izvor: B92

Nedelja, 30.11.2014.

20:37

Default images

Policajac Daren Vilson, koji je ubio crnog tinejdžera i porota ga oslobodila odgovornosti, zbog čega je došlo do nemira u Fergusonu, neće dobiti otpremninu nakon što je dao otkaz i napustio policiju, rekao je gradonačelnik.

Vilson je juče dao otkaz, a bio je na odsustvu od incidenta i ubistva Majkla Brauna 9. avgusta, preneo je AP.

Gradonačelnik Fergusona Džejms Nouls danas je izjavio da su okrug Sent Luis u Fergusonu i Vilson prekinuli sve odnose i da Vilson neće dobiti nikakva novčana sredstva nakon što je dao otkaz, prenosi AP.

Vilson je u avgustu ubio nenaoružanog 18-godišnjeg Majkla Brauna, tvrdeći da je to učinio u samoodbrani, podseća AFP.

Zbog odluke porote da se ne podigne optužnica protiv policajca Darena Vilsona, širom SAD su organizovani protesti.

Njegov advokat kazao je za CNN da Vilson, koji tvrdi da ima čistu savest, jednostavno ne može da se vrati u policiju s obzirom na ogorčenost koju je izazvao čitav slučaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: