VR: Sprečena trgovina migrantima

U tri odvojene akcije policije iz Vranja prekinuta su tri međunarodna lanca i sprečena je trgovina 100 ilegalnih migranata iz afro-azijskih zemalja.

Izvor: B92

Nedelja, 30.11.2014.

12:56

Default images

Teže povrede, koje nisu opasne po život, u jednoj od akcija, zadobio je policajac Miroslav T, (30) iz Vranja. On se od jutros nalazi u vranjski zdravstveni Centar.

"Povređeni policajac je medicinski zbrinut, a njegove povrede nisu opasne po život", rekao nam je dežurni lekar dr Ljubiša Stojiljković.

Na Miroslava T. oko 03:30, prilikom legitimisanja, vozilom "golf 2" nasrnuo je Jugoslav M. (25) iz sela Vrtogoš kod Vranja, organizator jedne od tri grupe trgovaca ljudima.

"Svi organizatori trgovine migrantima privedeni su pravdi, a akcije su organizovali Regionalni centar za obezbeđenje državne granice, Odeljenje Kriminalističke policije i Odsek za pogranične poslove Policijske uprave iz Vranja", kaže Dragan Stamenković, portparol PU u Vanju.

U prvoj akciji policija je, kod Motela "Vranje", zaustavila beli kombi marke "mercedes" u kome je bilo 49 ilegalnih migranata kojima je Srbija bila zemlja u tranzitu na putu prema Evropskoj uniji.

Za upravljačem kombija bio Miloš P. iz Prizrena, višestruki prestupnik i stari poznanik policije na jugu Srbije, koji je na vozilu imao ukradenu tablicu sa registarskom oznakom Šapca.

Policija je u drugoj akciji, kod sela Biljača, opština Bujanovac, u kombiju marke "tam", u ranim jutarnjim satima, pronašla 41 ilegalnog migranta.

"Ovim vozilom upravljali su otac i sin iz Leskovca, čiji nam je identitet ostao nedostupan, a po svemu sudeći vezu između ove dve grupe držali su Branislav Mitić i Siniša Milanović, obojica omladinci iz sela Davidovac kod Vranja", kažu u policiji.

U trećoj akciji trgovci ljudima pokušali su da sa dva putnička automobila, ka zemljama Evropske unije, prevezu 10 ilegalnih migranata.

I ovaj lanac je prekinut, a ilegalni migranti su zadržani u Regionalnom centru koji se nalazi u selu Cakanovac kod Preševa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: