"Đurić branio i Srbiju i profesiju"

Bivši premijer Vojislav Koštunica rekao je povodom smrti svog bivšeg saradnika Srđana Đurića, da je on bio posvećen odbrani Srbije i svoje novinarske profesije.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.11.2014.

14:35

Default images

"Ono što se danas sve više smatra normalnim i zove se spinovanje događaja, za Srđana je jednostavno bilo nečasno. Na jedan smiren, strpljiv način bio je posvećen odbrani Srbije, ali takođe i odbrani svoje profesije. Kao što je ništa manje bio posvećen svojoj porodici i živeo je za nju", naveo je Koštunica u izjavi Beti.

Novinar i bivši šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Srđan Đurić preminuo je u subotu u Beogradu u 45. godini, nakon kraće bolesti.

Koštunica je dodao da je Đurić bio dobar i blagorodan čovek, izuzetan novinar i pravi, iskreni i nenametljivi patriota.

Bivši premijer i lider Demokratske stranke Srbije je dodao da je Đurić prihvatio posao u Vladi Srbije kada je već postao ime u profesiji i kada je već godinama uspešno i zapaženo radio u novinarstvu i kao novinar i kao urednik.

"Godine koje je proveo na tom poslu obeležili su ozbiljni znaci ekonomske i pravne stabilnosti zemlje, ali i stalni unutrašnji i spoljnopolitički izazovi i iskušenja. Srđan se tada potpuno i neodustajno posvetio svome poslu u Vladi Srbije, ne ogrešujući se pri tome ni u čemu o kodeks svoje profesije", naveo je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: